Haberler

HDP'nin Gaziantep 1. Sıra Adayı Celal Doğan

Güncelleme:

7 Haziran seçimlerine kısa bir süre HDP'nin Gaziantep Milletvekili 1. sıra adayının Celal Doğan olduğu kesinleşti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gaziantep 1. sıra adayının Celal Doğan olduğu öğrenildi. YSK'ya verilen listede 1. sıra milletvekili adayının Celal Doğan olduğu kesinleşti. Abdullah Demirbaş'ın ise ilk 6 dışında kaldığı öğrenildi.

MİLLETVEKİLLİĞİ YAPMIŞTI

Celal Doğan 1 Ağustos 1943'te Gaziantep Nizip'te doğdu. Avukat, siyasetçi, spor adamı. Gaziantep eski belediye başkanı. 16. dönem milletvekili.

CELAL DOĞAN KİMDİR?

Celal Doğan, 1 Ağustos 1943'de Gaziantep'in Nizip İlçesi, Çanakçı Köyü'nde doğdu. İlköğrenimini Çanakçı Köyü İlkokulu'nda, orta öğrenimini Gaziantep Lisesi'nde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1973-1977 yılları arasında serbest avukatlık yapan Celal Doğan, 1977 genel seçimlerinde Gaziantep Milletvekili seçildi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTI

1980'e kadar milletvekilliğine devam eden Doğan, bu görevinden sonra tekrar serbest avukatlığa döndü. 1989 yerel seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan ve bu göreve seçilen Celal Doğan, 1994 ve 1999'da yapılan yerel seçimlerde de tekrar aynı göreve seçildi.

SPOR ADAMLIĞI DA YAPTI

1993 yılından bu yana Gaziantepspor Kulüp Başkanlığı görevini de yürüten Doğan, Aysel Doğan ile evli ve iki çocuk babasıdır. Gaziantepspor, Celal Doğan döneminde kurumsallaşma yolunda önemli adımlar atmış ve Süper Lig'in en önemli takımlarından biri haline gelmiştir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Demirbaş Celal Doğan Nizip Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (107)

SamsunsporluMobil-IOS:

Yillar once samsunspor-gaziantepspor macinda taraftarlarimiz celal dogana sovmustu amcam kizmisti simdi kesin hak vermistir yillarca ataturkcuyum diye gecinen adam nasil terorist olur arkadas

13
648
yanıtYanıtla
Antepli Mobil-IOS:

Antep ne zaman kürt şehri olmuş sağdan soldan biriktiniz şehre

46
47
yanıtYanıtla
BABACAN:

RİYAYETE GÖRE : GAZİANTEP TE KURBAN KESEREK GENELEV AÇILIŞI YAPTIĞI SÖYLENİR. . .

18
56
yanıtYanıtla
kürt şehri ayntabmobilWeb@haberler.com:

Kürdün şehri antep te bu sefer barajları yıkıp yüzde yirmi beş oy alacağız

56
16
yanıtYanıtla
ASİL:

HAYIRLI UĞURLU OLSUN BU ÜLKE HEPİMİZİN ORTAK MİRASI. . . . . TÜRKÜ KÜRDÜ LAZI ÇERKEZİ HİÇ FARKETMEZ TÜM OYLAR HDP E

42
11
yanıtYanıtla
Osmanlı kara muratmobilWeb@haberler.com:

Celal doğan 10 milletvekili oyu alır antep te adamın sicili temiz daha önce belediye başkanlığı yapmış türkiyede en sağlam siyasetci

22
28
yanıtYanıtla
istemi:

benim oyum mhp ye

21
29
yanıtYanıtla
Arslaner:

Bu zat besmele ile genelev açan değil miydi. . ?

25
24
yanıtYanıtla
ilk oy yaş 18:

temiz bir siyasetçi neden olmasın

36
8
yanıtYanıtla
kürt şehri ayntabmobilWeb@haberler.com:

Nizip lı bir kürt olarak seni destekliyorum başkanım antep te bu sene ucacagiz en az yüzde yirmi beş oy alacağız her biji

36
8
yanıtYanıtla
Tüm 107 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title