Haberler

HDP'nin Barajı Geçmesinden Olumsuz Etkilenecek Parti

Güncelleme:

HDP'nin barajı geçmesi ihtimalini değerlendiren Metropoll Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar "HDP barajı geçerse, AKP'nin sandalye sayısı 280'e kadar inebilir" dedi.

Haziran ayında yapılacak genel seçimlere parti olarak gireceği açıklayan HDP'nin barajı geçip geçmeyeceği en çok merak edilen konulardan biri... Yapılan son anketlerde yüzde 8 civarında oy alan HDP'nin barajı geçmesi yaklaşık 55 milletvekiliyle Meclis'e girmesi demektir.

HDP'DE 1 PUANLIK YÜKSELİŞ

Partilerin son oy oranlarıyla ilgili yaptıkları araştırmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan Metropoll şirketinin başkanı Prof. Özer Sencar, şu ifadelere yer verdi: "Nisan 2014'ten bu yana AKP'nin oyu (kararsızlar ve cevapsızlar dağıtılmadan) yüzde 43'ten yüzde 36'ya gerilerken, HDP'nin oyu yüzde 6.7'den yüzde 7.6'ya yükselmiş. CHP'de bir değişiklik yok. Dünya dönüyor, CHP yerinde sayıyor adlı hikayeye devam yani."

"20 CİVARINDAN MİLLETVEKİLİNİ AK PARTİDEN ALIR"

HDP'nin barajı geçmesinin partiler içerisinde en çok AK Parti'yi olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Sencar "HDP'nin barajı geçmesi yaklaşık 55 milletvekiliyle Meclis'e girmesi demektir. Yani artı-eksi 20 milletvekili daha kazanmasına tekabül eder. Bu 20 civarında milletvekili nereden gelecek? Az miktarda CHP'den, çok miktarda AKP'den. Çünkü HDP'nin oy aldığı bölgede CHP zaten yok. Belki İstanbul'da CHP'den 2-3 vekil eksiltebilirler ama genelde kesişim kümesinin azlığı nedeniyle HDP'nin barajı geçmesi CHP'yi çok da sarsmayacaktır. Barajı geçmesi durumunda HDP özellikle Güneydoğu'yu sıyırıp hanesine yazar. Meclis'te edineceği 20 civarında milletvekilinin tamamına yakınını AKP'den alır. Oy oranı bugünkü gibi kalırsa ve HDP barajı geçerse, AKP'nin sandalye sayısı 280'e kadar inebilir." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Ak Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (207)

edi bese:

şırnaktan. . . arık EDİ BESE ey hdp anamızı ağlattınız 12 sene hizmetimiz size haram olsun meğer amerika kölesisiniz. . . .

11
61
yanıtYanıtla
Cizreli:

Ere vıllah xainen veke tere edi bese . . . anladın sen onu

yanıt6
yanıt0
tatvanlı:

zaten gerçek demokrasi yok zaten hdp türkiye geneli yüzde 21 oy alıyor ve o oylar sayılmıyor hep oyları çalınıyor yoksa hdp nin baraj sorunu yok kardeşim

60
10
yanıtYanıtla
ay yıldızm@m.m:

Yaw he he

yanıt2
yanıt17
TÜRKmobilWeb@haberler.com:

HAİNE OY VEREN HAİN OLUR.OYLAR HUDAPARA.....

7
60
yanıtYanıtla
destan:

Bende bir Türküm Hüda-parın amacını araştırdım baktım onlarında istediği Şeriat Kürt devleti yani nasıl oy vereceksin onlara ikiside hain olmuyor mu ?

yanıt7
yanıt1
HakanMobil-ANDROID:

Hdp ye oy verende ya akıl yoktur ya da Allah korkusu

11
54
yanıtYanıtla
m kaya:

Allah tayip erdoğanı başımızdan eksik etmesin

12
49
yanıtYanıtla
mehmet öz:

en kısa zamanda Azrail A. S. ile karşılaşır inşallah, helva dağıtacağım.

yanıt7
yanıt0
ANTI-fasist Mobil-IOS:

Özgürlük ve tam bir demokrasi için oyum HDP'ye

37
13
yanıtYanıtla
Tüm 207 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title