Haberler

Hdp'nin 1. Olağanüstü Kongresi Ankara'da Yapılıyor

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 1.Olağanüstü Kongresi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılıyor."Bu Daha Başlangıç" sloganıyla düzenlenen Büyük Kongrede, salona Kürtçe ve Türkçe pankartlar asıldı.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 1. Olağanüstü Kongresi Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda yapılıyor. "Bu Daha Başlangıç" sloganıyla düzenlenen Büyük Kongrede, salona Kürtçe ve Türkçe pankartlar asıldı. Salonda partinin ilklerini tanımlayan "En Genç Parti, Rengarenk Parti, Özgürlükçü Parti, Özyönetimci Parti, Barışçı Parti, Halkçı Parti, Demokratik Parti, Eşitlikçi Parti, Emekçi Parti" yazılı afişler dikkat çekti. Salonda, "Susma Haykır LGBT'ler vardır" yazılı döviz de yer aldı. Kürtçe türkülerin çalındığı kongrede, "Her yer Taksim her yer direniş", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları da atıldı.

-ÖCALAN'IN MESAJI OKUNDU-

Kongreye özelikle kadınların yöresel kıyafetlerle katılması dikkat çekerken, katılımcıların ellerinde Abdullah Öcalan'ın resminin de yer aldığı, sarı, kırmızı, yeşil flamalar bulunuyor. Kongrede, Öcalan'ın mesajı da okundu.

Öcalan'ın kongreye gönderdiği mesajı BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan Türkçe olarak okudu. Bu sırada Öcalan'ın fotoğrafları da kongre salonunda bulunan ekranlardan yansıtıldı. Öcalan mesajında, kongreyi kutlayarak, "Üstün başarı dileklerimle devrimci selamımı gönderiyorum" dedi.

Kongrenin açılış konuşmasını İstanbul Milletvekili Levent Tüzel yaparken, İstanbul Milletvekil Sırrı Süreyya Önder ve ardından BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak da birer konuşma yaptı.

Kongreye, CHP'yi temsilen ise Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap katıldı. Kongrede sanatçılar; Eşber Yağmurdereli, Suavi ve Ferhat Tunç da yer alıyor.

-ODTÜ'LÜ ÖĞRENCİLER KÜRSÜYE DAVET EDİLDİ-

Kongredeki konuşmalar işaret diline çevrilirken, konuşmalarda sık sık Gezi protestolarında yaşamını yitiren gençler de anılıyor. Kongrede kürsüye "ODTÜ direnişine" destek veren bir grup öğrenci de davet edilirken, "Direniş Her Yerde Rojova'dan ODTÜ'ye" sloganları atıldı.

HDP'nin 1. Olağan Kongresinde, yeni eş başkanlar ve Parti Meclisi (PM) üyeleri seçilecek. Kongrede BDP'den istifa eden Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in yeni eş genel başkanlar olması bekleniyor. Kongrede, yerel seçimler için de start verilecek. Güneydoğu ve Doğu Anadolu illerinde yerel seçimlere BDP çatısı altında, diğer bölgelerde ise HDP çatısı atında girilecek.

Kongreye gelenleri salonun dışına asılan ve 15 farklı dile çevrilmiş "Umuda Hoş Geldin" yazılı dev bir afiş karşılıyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Öcalan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title