Haberler

Hdp Milletvekilleri Varto'da

MUŞ (İHA) – HDP’nin bazı milletvekilleri, Varto ilçesinde incelemelerde bulunduktan sonra Kaymakam Mehmet Nuri Çetin ile görüştüler.

MUŞ (İHA) – HDP'nin bazı milletvekilleri, Varto ilçesinde incelemelerde bulunduktan sonra Kaymakam Mehmet Nuri Çetin ile görüştüler.

Varto ilçesinde meydana gelen çatışmanın ardından HDP Muş milletvekilleri Burcu Çelik ve Ahmet Yıldırım, Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım ve Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, beraberindeki partililerle incelemelerde bulundular. Ardından bugün göreve başlayan Kaymakam Mehmet Nuri Çetin ile görüşen heyet, konu ile ilgili bilgi aldı.

Görüşmenin ardından bir açıklama yapan HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, "Son 24 saatte Varto'da yaşanmış çatışmadan ötürü ölenlerin, yaralananların ve gözaltına alınanların olduğunu biliyoruz. Bu temelde de ölü ve yaralıların sayısına dair bilgi edinmeye çalıştık. Gözaltındakilerle ilgili bilgi edinmeye ve bunların kimlik bilgileri ile ilgili bilgi edinmeye çalıştık. Bize sadece PKK'nın örgüt mensubu olan 4 kişinin hayatını kaybettiği hususunda bir bilgisi var. Gelin görün ki şehir merkezinde parçalanmış kemik ve ceset parçalarının olduğunu biz bizzat kendi gözümüzle müşahede ettik" dedi.

Yapılan incelemelerin ardından HDP heyeti akşam saatlerinde Varto'dan ayrıldı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Mehmet Nuri ÇETİN Varto Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title