Haberler

Hdp Milletvekilleri Tebrikleri Kabul Etti

HDP'nin yüzde 87.3 oyla Hakkari'de milletvekili seçtiği Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan, kent merkezindeki binlerce kişinin tebriklerini kabul etti. Seçim öncesi barajı aşıp aşmayacağı tartışma konusu olan HDP'nin Türkiye genelinde yüzde 13.1 oy alarak barajı geçmesi tüm ülke ve bölge illerinde olduğu gibi Hakkari'de de sevinçle karşılandı.

Hakkari'den 87.3 oranında oy alan HDP'nin DTK Eş Genel Başkanı Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan'ı TBMM'ye göndermeyi başardı. Seçimlerin ardından kutlamaların yapıldığı kentte, bugün de tebrikleri kabul eden Hakkari'nin yeni milletvekilleri Abdullah Zeydan ile Nihat Akdoğan belediye önünde kurulan çadırda binlerce kişinin tebriklerini kabul etti.

Tebrikleri kabul eden yeni vekillerden Abdullah Zeydan, Kürt ve Türk halklarının önlerinde bulunan tarihi fırsatı çok iyi değerlendirdiğini belirterek, halkların barışa sahip çıkmak için tarihi sorumluluğunu yerine getirdiğini söyledi. Elde ettikleri seçim zaferinin, Abdullah Öcalan ve özgürlük hareketinin ödediği bedellerin ürünü olduğuna vurgu yapan Zeydan, halkların bu talep ve istemlerine en iyi şekilde cevap olmak için ellerinden geleni yapacakları sözünü verdi.

Kürtçe açıklama yapan Nihat Akdoğan ise bütün provokasyonlarına rağmen halkların gelecekleri için umut olan HDP'yi tercih ettiğine dikkat çekerek, her şeye rağmen 7 Haziran seçimlerinin bir kader seçimi olduğu bilinciyle hareket eden halkın sabrından taviz vermeden barajları nasıl yıktığını bütün dünyaya gösterdiğini söyledi. 'Biz halkımıza şunu söylemişiz. Umutlar büyük, gelecek büyük. 'Bütün halklarla, inançlarla özgürlük içerisinde yaşamak istiyoruz' diyen Akdoğan, hiç kimsenin kimseyi dışlamadığı, kimsenin kimseye hakaret etmediği yeni bir yaşamı ördüklerini kaydetti. HDP'nin başarısına tahammül etmeyenlerin hala provokasyon peşinde olduğunu belirten Akdoğan, bir damla gözyaşını 550 sandalye ile değiştirmeyecekleri mesajını vererek, birilerinin hala karanlık oyunlar peşinde koştuğuna işaret etti. "Her karanlık oyunun altında AKP parmağı var" diyen Akdoğan, başta HDP olmak üzere bütün Kürt kurumlarının sağduyu çağrısı yaptığını halkın bu çağrılara uyması gerektiği mesajını verdi.

Vekillerini tebrik eden Hakkarililer ise HDP'nin elde ettiği başarının altında barışa duydukları özlem olduğuna dikkat çekerek, hiçbir provokasyon ve oyunun birliği bozamayacağını belirttiler. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Zeydan Nihat Akdoğan Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title