Haberler

Hdp Mardin Milletvekili Sancar Açıklaması

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, " Türkiye'yi bu kanlı girdaba sokmaya çalışan politikaların temelinde bizim seçim başarımız yatıyor, Cumhurbaşkanı'nın bu seçim başarısını hazmedememiş olması yatıyor" dedi.

HDP Erzurum Milletvekili Seher Akçınar Bayar, partisinin bazı milletvekilleriyle Meclis'te yaptığı basın toplantısında, Erzurum'un Aşkale ilçesinde 100 civarında işçinin "ırkçı" saldırıya maruz kaldığını ileri sürdü.

Bayar, söz konusu olayla ilgili bir an önce soruşturma açılması talebinde bulundu.

Gazetecilerin sorularının da yanıtlandığı toplantıda, artan terör olaylarına ilişkin soru üzerine, HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, çatışmaların devreye girdiği dönemlerde her ölümün yeni bir ölümün ve çatışmanın gerekçesi haline dönüştüğünü belirtti.

Bunun bir döngü olduğunu ve kendilerini endişelendirdiğini ifade eden Sancar, "Neden barış istiyoruz? Bu kadar çok canın kaybına yol açan bu kısır, kanlı döngüyü durdurmak için" diye konuştu.

Sancar, bu politikalar engellenemezse acı dönemlere dönüş ihtimalinin yüksek olduğunu savunarak, "Türkiye'yi bu kanlı girdaba sokmaya çalışan politikaların temelinde bizim seçim başarımız yatıyor, Cumhurbaşkanı'nın bu seçim başarısını hazmedememiş olması yatıyor" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın değerlendirmelerine ilişkin soruya Sancar, "Yalçın Akdoğan, Dolmabahçe mutabakatının bütün ayrıntılarını en iyi bilen insandır. Söylediği her söz, çok üzülerek belirtiyorum, çarpıtmadır, telaştır, suçluluk telaşıdır ve yalandır. Bizim orada arkadaşlarımız bütün ayrıntıları kaydettiler. Müzakere ahlakına bağlı olduğumuz için ayrıntıları daha fazla söylemiyoruz ama kendileri de çok iyi biliyorlar ki orada bir mutabakat vardı" karşılığını verdi.

Kaynak: AA / Politika

Mithat Sancar Erzurum Türkiye Mardin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

ben:

Ufak at ufak at Civcivler yesin... bu konuşmayı senmi yaptin yoksa Ermeniler mi yoksa israilmi söyledi sana . Ermeni yahudi . memuru.............o..s.

2
0
yanıtYanıtla
veysi:

Sus konusmayi ogren gel sacmaliyorsun bide m vekili olmuş sun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title