Haberler

Hdp Mardin Milletvekili Aslan Açıklaması

HDP Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, açıları ötekeleştirmediklerini belirterek, "Biz o ölen askerlere de Allah'tan rahmet diliyoruz ve annelerinin elini öpüyoruz" dedi.

Aslan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "7 Haziran'dan bu yana Doğu ve Güneydoğu'daki çatışmalı ortamda en çok zararı sivillerin gördüğünü, 30'a yakın sivilin güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybettiğini" iddia etti.

Çözüm Süreci'ne değinen Aslan, "Geçen 3 sene zarfında her kim barış için bir şeyler yapmışsa ve 3 yıllık huzuru sağlamışsa devlet adamı olsun, siyasi aktörler olsun, STK'ler olsun, bireyler olsun hepsine teşekkür ediyoruz. Yine hep beraber bizim bir ay öncesine dönüp, barışı kalıcılaştırmamız, güçlendirmemiz ve hayatımızın her zerresine hakim kılmamız gerekiyor" diye konuştu.

Aslan, gazetecilerin, dün 12 şehidin toprağa verildiğini hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Biz kesinlikle acıları ötekileştirmiyoruz. Akan gözyaşının rengi olmadığı gibi akan kanın da rengi yok. Biz o ölen askerlere de Allah'tan rahmet diliyoruz ve annelerinin elini öpüyoruz. Kim bu süreçte hayatını kaybetmişse Allah onlara rahmet etsin, Allah annelerine, babalarına sabır versin. Böylesi bir durumda Meclis tatilde. Ben bunu anlayamıyorum. Bu savaşın durdurulması şu anda seçimden çok daha önemli. İlk önce bu silahların susması sonra ne yapılacaksa yapılması gerekiyor."

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Mehmet Ali Aslan Mardin Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

hasan kartal:

onu milletvekillikten atacaklar korkuyor:) estelli olarak onun ne mal olduğunu biliriz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title