Haberler

HDP'liler Komisyonu Terk Etti, Dokunulmazlık Teklifi Kabul Edildi

Güncelleme:

HDP milletvekilleri, dokunulmazlık teklifinin görüşüldüğü Meclis Anayasa Komisyonu'nu terk etti. Devam eden görüşmelerde dokunulmazlık teklifi AK Parti, CHP ve MHP'nin oylarıyla kabul edildi.

Hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildi. Anayasaya geçici madde eklenmesini içeren teklifte, AK Parti milletvekillerinin verdiği önergeyle değişiklik yapıldı.

DOKUNULMAZLIKLAR KALKIYOR

Buna göre, TBMM'de kabul edildiği tarihte; soruşturmaya, soruşturma ya da kovuşturma izni vermeyen yetkili mercilerden, Cumhuriyet başsavcılıklarından ve mahkemelerden Adalet Bakanlığına, Başbakanlığa, TBMM Başkanlığına veya Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon Başkanlığına intikal etmiş, yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin dosyaları bulunan milletvekilleri hakkında, bu dosyalar bakımından, Anayasanın "yasama dokunulmazlığı"nı düzenleyen 83. maddesinin, "Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili Meclisin kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz" hükmü uygulanmayacak.

15 GÜN İÇİNDE DOSYALAR İADE EDİLECEK

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 15 gün içinde; Anayasa ve Adalet Karma Komisyon Başkanlığında, TBMM Başkanlığında, Başbakanlıkta ve Adalet Bakanlığında bulunan yasama dokunulmazlığının kaldırılması istemi hakkındaki dosyalar, ilgili mercilere iade edilecek.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Düzenleme, yayımı tarihinde yürürlüğe girecek ve halk oylamasına sunulması halinde oylanacak.

Teklif, HDP milletvekillerinin Komisyonu terk etmesinin ardından oybirliğiyle kabul edildi.

HDP'LİLER KOMİSYONU TERK ETTİ

Dokunulmazlıkların kaldırılması teklifini görüşmek üzere toplanan TBMM Anayasa Komisyonu'nda akşam üstü yine kavga çıkmıştı. AK Parti'li üyeler ile HDP'li üyeler birbirine girmişti. Yumruk ve tekmeler konuşmuştu. Kavganın ayrılmasının ardından zoraki ara verilen toplantı saat 18:30'da yeniden başladı. Ancak 22:30 sıralarında HDP'liler komisyondan ayrıldıklarını duyurdu.

HDP'Lİ SANCAR: BU TİYATRONUN FİGÜRANI OLMAYACAĞIZ

HDP'li milletvekili Mithat Sancar kararlarını; "Bu tiyatronun figüranı olmayacağız. Sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyoruz. Tarihin bilincine mahkum olacaksınız. Komisyon toplantılarını terk ediyoruz" sözleriyle duyurdu.

HDP'LİLER NEDEN KOMİSYONU TERK ETTİ

Komisyonda AK Parti'nin bir önergesi oldu ve bu önergede konuşma sürelerinin komisyon dışındaki milletvekillerinde 5 dakikayla sınırlandırılması istendi. Bu 5 dakikalık sınırlandırmayı HDP'li vekiller protesto etti ve salonu terk etti.

SLOGAN ATARAK ÇIKTILAR

Sancar'ın konuşmasından sonra HDP milletvekilleri salonu terk etti. Slogan atarak salondan çıkan HDP milletvekilleri, HDP Grup Salonu'na gitti.

Anayasa Komisyonu görüşmelerine HDP milletvekillerinin salonu terk etmesinin ardından AK Parti, CHP ve MHP'li üyelerler devam etti.

DOKUNULMAZLIK TEKLİFİ KABUL EDİLDİ

HDP'li vekillerin salonu terk etmesinden dakikalar sonra dokunulmazlık teklifi AK Parti, CHP ve MHP'nin oylarıyla komisyondan geçti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (307)

onurlu şerefli hdp:

akp terör örgütüdür

67
91
yanıtYanıtla
1111:

:D:D :D Bunuda mı sölemenizi emrettiler size BATILILAR?? Hayret BBCde görmemiştim bu haberi ilk defa papagan gibi bir BATILI haberi tekrarlamıosunuz :D

yanıt14
yanıt11
asr:

bonzai kafası mı bu. . .

yanıt16
yanıt1
Ibillerli:

HDP liler Meclis ortamında sık sık yaşanan bu tür protestoları, kavga ve çatışmaları kendi seçmenlerine hoş görünmek ve PKK lılara cesaret vermek için bilinçli ve kasten yapıyor.

105
36
yanıtYanıtla
Urfalı:

Kürt halkına dönsün vekiller. Kürt halkı vekillerini bağrına basmayı bilir.

22
110
yanıtYanıtla
Zeynep:

Hani dokunulmazlığımızı kaldırın diyordunuz. atmadığınız takla çevirmediğniz dolap kalmadı. ne yapsanızda sürekli kaybetmek nasıl bir duygu ermeni taşnak kırıntıları. şunu unutmayın dedelerinizin 1000 yıldır yaşadığı gibi hak batıla yenilmeeeeeez.

69
41
yanıtYanıtla
Can:

Senin gibi cahiller yüzünden bu ülke bu halde daha dokunulmazlık Nasıl kalkıyor kime kalkıyor bilmeden konuşuyorsun

yanıt15
yanıt3
nefret:

Milli iradeden bahsedenler, hani cok saygi duyanlar, kendilerine oy vermeyince 6 milyonu bir anda vatan haini ilan edebiliyorlar, vekilleri tekme tokat dövebiliyorlar. AKbabalarda papagan gibi Reislerini tekrarliyorlar, biride cikip bu haksizliktir diyemiyor. HDP bu durumda en iyisini yapti. Utanin AKPliler diyecegim ama sizde ne arar? Birakin 17-25i, sivillerin ölümünü, siz Ensar Vakfini bile yuttunuz ya, YUHHH!!!!

59
50
yanıtYanıtla
ömer:

Faşisizm hortlamış. . .

56
41
yanıtYanıtla
FERİT:

KİLİSE HER GÜN İŞİD FÜZE ATAR AKP HİÇ SESİ ÇIKMAZ. BİR UÇAK BİLE KALDIRAMIYOR. HER GÜN KİLİS DE İNSANLAR ÖLÜYOR. . . . DİNDAR GURUP AKP İŞİDE GÖZ YUMMASINI MİLLETCE ALKIŞ TUTUYORUZ. DÜNYADA GÜLÜYOR.

19
72
yanıtYanıtla
Tüm 307 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title