Haberler

HDP'liler Kağızman'da Askeri Güvenlik Bölgeye 'Barış Çadırı' Kuracak

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen 'Geçici askeri güvenlik bölge' ilan edilen Çemçe- Madur yöresinde 'barış çadırı' kuracaklarını bildirdi. Bilgen, "Barış gelene kadar nöbet tutacağız" dedi.

Valilik tarafından 4 Ağustos günü Kağızman'ın Çemçe - Madur yöresinin 15 gün süreyle 'Geçici askeri güvenlik bölge' ilan edilmesi üzerine Kars'a gelen Ayhan Bilgen, çatışmaların son bulması, ellerin tetikten çekilmesi, daha fazla insanın hayatını kaybetmemesi, barış ve huzur içerisinde yaşayabilmek için çaba harcadıklarını bildirdi. Barış gelene kadar Çemçe Dağlarında nöbet tutacaklarını vurgulayan Bilgen, "Çatışmada en çok bedeli, en büyük faturayı ödeyen halkın da bu konuda taşın altına elini koyması, sorumluluk üstlenmesi, inisiyatif alması ve taraflara güçlü bir iradeyle seslenmesi gerekir. Ama galiba silahların susması konusunda sayın Cumhurbaşkanı nasıl sözüyle, davranışıyla, tutumuyla bir taraftan 'silahlar sussun' derken öbür taraftan silahların susmasını engelleyecek bir dil kullanıyorsa, aynı şekilde koalisyon konusunda da bir taraftan 'hadi kurun' diyor ama öbür taraftan da kurulmasını imkansızlaştıracak hamleleri, yöntemleri telkin ediyor. Dolayısıyla galiba Türkiye'nin bir ciddi sorunu var. Yani bir kişinin kendi pozisyonunu, kendi hukukunu, kendi sınırlarını zorlayarak ve aslında bunun hukuk yıpratmak temsil ettiği makamı yıpratmak olduğundun da yani farkında olmadan galiba bilerek demeye dilimiz varmıyor çünkü bu kadar kasıtlıysa bunun sosyal sorumluluğu, siyasal sorumluluğu çok daha farklı olacaktır" diye konuştu. - Kars

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Ayhan Ayhan Bilgen Kağızman Kars Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

kafkas:

senden vekil olursa benden cumhurbaşkanı oılur. . . .

0
0
yanıtYanıtla
ADANALIYAK GARDAS:

SIZ CADIRLARI KURUN BOMBALAMASI KOLAY OLUR IT SURULERI

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title