Haberler

Hdp'liler Hastaneyi Ziyaret Etti

HAKKARİ (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak, seçim çalışmaları kapsamında Hakkari Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

HAKKARİ (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak, seçim çalışmaları kapsamında Hakkari Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

HDP İl Eş Başkanı Rahmi Temel, DBP İl Eş Başkanı Berivan Akboğa, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi ve Hakkari Kent Konseyi Eş Sözcüsü Perihan Kahraman'ın eşlik ettiği Selma Irmak, ilk önce Hakkari Devlet Hastanesini ziyaret etti. Hastane bahçesinde karşılanan Irmak ve beraberindekiler, acil servise geçerek burada yatan hastaları ziyaret edip 'geçmiş olsun' dileğinde bulundu. Sonra acilde sağlık çalışanları ile bir süre görüşen ve sorunlarını dinleyen Irmak, hükümetin sağlık politikasını eleştirerek, sağlık hizmetinin ücretsiz olması gerektiğini söyledi. Sağlık sektörünün ticarileştirilen bir sektör haline getirildiğini anlatan Irmak, HDP olarak temel insan hakkı olan sağlık hakkının güvence altına alınması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydetti.

Irmak ve beraberindekiler daha sonra Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Ayhan Sönmez'i makamında ziyaret etti. Başhekim Ayhan Sönmez'den hastane ile ilgili bilgi alan Irmak, halklar arasında barış ve diyalogun gelişmesinde çözüm sürecinin önemli olduğunu anlattı. Ülkenin gidişatının iyiye gitmediği ve yaşam alanının daraltıldığını ifade eden Irmak, Türkiye'de her sektörün üzerinde ciddi bir baskı olduğunu, bu baskıların sağlık sektöründe de yaşandığını belirtti. Vatandaşın hak ettiği hizmetlerin lütuf olarak sunulduğunu dile getiren Irmak, "Taraf olursanız, yandaş olursanız, bir de paranızı öderseniz hizmetlerden yararlanabiliyorsunuz. Biz en çok bunun için çalışıyoruz. Çözüm süreci en fazla bu gidişata dur diyecek. Çözüm süreci sadece Kürt sorununun çözümü için değil aslında kör düğüm olan demokrasi sorunu da çözecektir" dedi.

Irmak, HDP'nin, Türkiye'de halklar arasında örülen duvarları, algıları yıkmak için mücadele ettiğini anlattı. Kutsal devlet imajını ortadan kaldırıp, vatandaşın kutsallığını ortaya çıkarmak için mücadele ettiklerini belirten Irmak, "Türkiye halkları demokratik hak taleplerini daha fazla yaşanması için ayağa kalkmalıdır. HDP, kardeşlik ve birlikte yaşam projesini hayata geçirmek için mücadele ediyor. Artık kan ve gözyaşı dursun istiyoruz. Sağlık sektöründen eğitim sektörüne kadar birçok alanda daha ileri bir yaşam düzeyinin yakalanması için çaba göstereceğiz" şeklinde konuştu.

HDP heyetinin hastaneye yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ayhan Sönmez, çözüm sürecinin verdiği rahatlıkla birlikte Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen doktor ve diğer sağlık çalışanlarının Hakkari halkına en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.

Irmak ve beraberindekiler daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile KESK Hakkari Şubeler Platformunu ziyaret etti. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi İl Sağlık Müdürlüğü Selma Irmak Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim 125. bölüm izle! Kardeşlerim yeni bölüm full HD izleme linki! Kardeşlerim son bölüm neler oldu? Sur Belediye Başkanı kim? Adnan Örhan kimdir, kaç yaşında? Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title