Haberler

Hdp'li Zozani Açıklaması

"AK Parti ile baraj konusunda herhangi bir pazarlığımız ya da görüşmemiz söz konusu değil"

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, "AK Parti ile baraj konusunda herhangi bir pazarlığımız ya da görüşmemiz söz konusu değil" dedi.

Zozani, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık bir senedir, Yüksekova merkezli, çözüm ve barış sürecini provoke etmeye dönük bilinçli bir uygulama söz konusu olduğunu savundu.

Yüksekova çarşı merkezinden haftada en az üç kez asker geçiş seromonisinin yapıldığını, bu geçişin okulların dağılma saatlerine denk getirildiğini ve taş atma bahanesiyle Yüksekova'da hayatın durdurulduğunu belirten Zozani, konuyu ilgili bakanlara ilettiklerini kaydetti.

Zozani, "Üç askerin vurulmasından sonra yaygınlaşan bu uygulama Yüksekova'da konuşlandırılmış Tümen komutanlığının barış ve çözüm sürecine karşı provokasyon uygulamasıdır" iddiasında bulundu.

Zozani, bu uygulamanın bir an önce son bulmasını isteyerek, "Yüksekova, tüm Kürtlerin hassasiyetle baktığı bir yer. Buradan özellikle bir hassasiyet kaşınmak isteniyor" dedi.

-"CHP'nin kurumsal yapısına dönük bir ittifak çağrım olmadı"

Önceki günlerde "CHP ile ittifak" açıklamasıyla ilgili bir soru üzerine Zozani, "CHP'nin kurumsal yapısına dönük bir ittifak çağrım olmadı. CHP'nin içindeki demokratik kişiliklerine inandığım dostlarımıza yapılmış bir çağrıydı. CHP, mevcut durumuyla Türkiye'de sosyal demokratların iktidar olmasının önündeki maalesef en büyük engel. Bunun aşılması gerektiğine inandığım için demokratik kesimlere bir çağrıda bulundum" diye konuştu.

HDP'nin seçim barajının mümkünse sıfır ya da en yüksek yüzde 3 olması gerektiğini net olarak ifade ettiğini belirten Zozani, "AK Parti ile baraj konusunda herhangi bir pazarlığımız ya da görüşmemiz söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Türkiye'yi özerk bölgelere ayıran bir idari yapıdan yana olduklarını uzun yıllardır ifade ettiklerini dile getiren Zozani, "Türkiye'de zaten antidemokratik özerklik uygulaması söz konusu. Bunun demokratikleşmesini arzu ediyoruz" dedi.

4 eski bakan ile ilgili soruşturma komisyonundan çekilme sebeplerinin "Meclis'in bir rüşvet ve yolsuzluk aklama yerine dönüştürülmemesi" olduğunu belirten Zozani, "Rüşvet ve yolsuzluk olmuştur ve AK Parti de rüşvet ve yolsuzluk uygulamasına batmıştır" görüşünü savundu.

Zozani, 14 Aralık operasyonlarıyla ilgili bir soru üzerine, ne pahasına olursa olsun gazeteciye kelepçe takmanın Türkiye'nin yaşayabileceği en büyük ayıp olduğunu belirterek, "14 Aralık basına sansürün, müdahalenin miladı değil devamıdır. Sessiz kala kala bu noktaya kadar geldi" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Adil Zozani Ak Parti Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title