Haberler

HDP'li Vekile, "Kaymakamı Öldürmeye Teşebbüs" Suçlaması

Güncelleme:

Tutuklanan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'ya yönelik suçlamalar içinde eski Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u öldürmeye teşebbüs ettiği iddiası da var.

İfade vermeye gitmedikleri gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen HDP'li 15 vekilden 9'u tutuklandı. 3'ü adlî kontrol şartıyla serbest kaldı. Üç vekil hakkında daha gözaltı kararı var. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'ya yönelik suçlamalar içinde eski Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u öldürmeye teşebbüs ettiği iddiası da var.

TUTUKLU VEKİLLER

1) Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Milletvekili (Diyarbakır'da tutuklandı. Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne konuldu.)

2) Figen Yüksekdağ, Van Milletvekili (Diyarbakır'da tutuklandı. Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne konuldu.)

3) Gülser Yıldırım, Mardin Milletvekili (Diyarbakır'da tutuklandı)

4) İdris Baluken, Bingöl Milletvekili (Bingöl'de tutuklandı)

5) Nursel Aydoğan, Diyarbakır Milletvekili (Şırnak'ta tutuklandı)

6) Leyla Birlik, Şırnak Milletvekili (Şırnak'ta tutuklandı)

7) Selma Irmak, Şırnak Milletvekili (Hakkâri'de tutuklandı)

8) Ferhat Encu, Şırnak Milletvekili (Hakkâri'de tutuklandı)

9) Abdullah Zeydan, Hâkkari Milletvekili (Hakkâri'de tutuklandı)

SERBEST KALANLAR

1) Sırrı Süreyya Önder, Ankara Milletvekili (Adli kontrol şartıyla serbest)

2) Ziya Pir, Diyarbakır Milletvekili (Adli kontrol şartıyla serbest)

3) İmam Taşçıer, Diyarbakır Milletvekili (Adli kontrol şartıyla serbest)

3 VEKİL DAHA VAR

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, haklarında gözaltı kararı olan 3 milletvekili daha var. Bu vekillerden Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk yurt dışında. Bakanlık, Nihat Akdoğan'la ilgili sürecin devam ettiğini belirtmişti. Öztürk hakkında, Cuma akşam saatlerinde yakalama kararı çıkarıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na göre HDP'liler hakkındaki gözaltı kararları, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındı.

FERHAT ENCU'YA 'KAMU GÖREVLİSİNİ ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS' SUÇLAMASI

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'nun "askeri yasak bölgelere girmek, halkı askerlikten soğutma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs, terör örgütü propagandası yapma, zincirleme şekilde kamu görevlisine hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme" suçlarını işlediğine yönelik dosyaları bulunuyor.

TAZİYEYE GİDEN KAYMAKAMA SALDIRI

Encu hakkında Şırnak Uludere'de 34 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin taziye ziyaretinde bulunmak, hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla görüşmek üzere bölgeye giden dönemin Kaymakamı Naif Yavuz'un yaralanması nedeniyle "öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediği dosyası da bulunuyor.

"VURUN, ÖLDÜRÜN, ATEŞE ATIN, YAKIN"

Fezlekede Encu'nun, Kaymakam Yavuz'a yönelik, "Vurun, öldürün, ateşe atın, yakın" şeklinde ifadeler kullandığı, beraberindeki grupla saldırıda bulunmak suretiyle Yavuz'un hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanmasına neden olduğu ve "iştirak halinde yaralamak suretiyle kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediği belirtiliyor.(Kaynak: Al Jazeera)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Naif Yavuz Diyarbakır Uludere Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title