Haberler

HDP'li Vekil, Anketlerdeki Son Oy Oranlarını Açıkladı

Güncelleme:

HDP Milletvekili Mithat Sancar, "Bağımsız araştırma şirketlerinin araştırmalarında oyumuz yüzde 14 civarında." dedi.

CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan HDP Milletvekili Mithat Sancar gündemi değerlendirdi. Seçim sürecinde HDP'nin oy oranı hakkında çarpıcı bir anket sonucu paylaşan Sancar, bağımsız araştırma şirketlerinin araştırmalarında yüzde 14 dolayında oy aldıklarını söyledi.

"1 KASIM'DA OY KAYBIMIZ OLMAYACAK, AKSİNE YÜKSELECEK"

Seçim öncesi bölgede ciddi bir güvenlik sorunu yaşandığını belirten Mithat Sancar, PKK ile devletin karşılıklı olara seçim için bile olsa silahları susturması gerektiğini söyledi. 1 Kasım seçimlerinde HDP'nin oy oranında yükseliş olacağını savunan Sancar, "Bağımsız bir araştırma şirketine göre oy oranımız yüzde 14 dolayında" dedi. Sancar, kendi seçim sonucu tahmini olarak da "1 Kasım'da oy kaybımız olmayacak. Aksine yükselme olacak, yüzde 17 oy bekliyorum ben." dedi.

Sancar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"BATI'DAN ALDIĞIMIZ OYLAR BİLİNÇLİ VE KALICI"

"Bağımsız bir araştırma şirketine göre oy oranımız yüzde 14 dolayında. 1 Kasım'da oy kaybımız olmayacak. Aksine yükselme olacak. Bunu araştırma şirketlerinin anketlerine de bakarak söylüyorum. Batı'dan bize gelen oylar bilinçli oylardır. AKP'den kurtulmak için verilen bazı oylara emanet demek de doğru değil. Demirtaş ve Sırrı Süreyya'nın o sözleri de bir tür teşekkürdür. Mardin'de bize oy veremeyen bir kesim de vardı. Onlara dedik ki gelin bizimle yürüyün, gelin bir kere bu vaatlere oy verin. Sizi mahçup etmeyeceğiz dedik. Bence bu oyların yerinde durduğu gibi yenileri de geliyor.

"YÜZDE 17 OY BEKİYORUM"

Yüzde 17 oy bekliyorum ben. Bizim için yüzde 10'u da imkansız görüyorlardı ama 13 aldık. Ben yüzde 17'yi mütavazi bir tahmin olarak söylüyorum.

"AKP, SEÇMENE AĞIR BASKI YAPMAYI PLANLIYOR"

Seçmene ağır baskı yapmayı planıyorlar. Ya sandığa gitmesini engelleyecek ya da zorla başka partilere mesela AKP'ye oy verdirmek. Biz askerin seçim döneminde bölgede neler yaptığını çok iyi biliyoruz. Bölgenin hafızası bunları unutmadı. Dolayısıyla bizim büyük şüphemiz var. Ancak yine de 7 Haziran öncesinde demokratik tutumumuzu koruduysak şimdi de bu tehditlere rağman sandıklara da oylara da sahip çıkacağız.

"SEÇİM İÇİN KARŞILIKLI ATEŞKES İLAN EDİLSİN"

Seçim güvenliği için en azından seçim güvenliği için bile olsa karşılıklı ateşkes ilan edilmeli. Elbette silahların sürekli şekilde susmasını istiyoruz, ancak seçim güvenliği özelinde PKK eylemsizlik kararı almalı, devlet de operasyonları durdurmalı.

'PKK, HDP'Yİ SEÇİME SOKMAYACAK' İDDİASI

PKK'nın HDP'nin seçimlere girmesini engelleyeceği yönündeki iddia bir psikolojik savaş propagandasıdır. Kitlemizi yılgınlığa itmek ve seçim sürecindeki coşkusunu yok etmek için yayıyorlar bunlar. PKK'nın de böyle bir kararı yok.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mithat Sancar Şirin Payzın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (485)

Memet vanlı:

Akp ikinci lige.

11
106
yanıtYanıtla
masum koylüMobil-ANDROID:

size oy veren türkün eli kırılsın komünisler alevıler devrım yanlısk anarşistler hepiniz birlesştiniz ama bölemeyeceksınız bu ülkeyi

35
58
yanıtYanıtla
MALAMAT:

Hdp oyları artırmış diyen kimseye inanmayın 1 Kasım da zaten göreceksiniz bu hdpnin sahipleri ermeni devriştirmesi çakma kürtlerle kandırılmış kürtlerdir. EYYY HAS KÜRT TÜRKİYENE VATANINA SAHİP ÇIK..

69
23
yanıtYanıtla
CENK:

Müslüman olan hdp ye oy vermez çünkü Allah korkusu vardir

52
34
yanıtYanıtla
İMANLI KÜRTTMobil-ANDROID:

BUNLARA OY VEREN TÜRKLERİNDE ALLAH BELASINI VERSİN

16
66
yanıtYanıtla
sinan_34:

allahın iznıyle oyumuz yüzde 18 olacak hepinıs güreceksınıs

51
26
yanıtYanıtla
Al:

Sapina kadar hdpli 18 insallah

30
44
yanıtYanıtla
TERÖRE DESTEK VEREN halk utansınMobil-IOS:

HDPKK MÜSLÜMAN KÜRTLER IÇIN TAMAMEN BİTMİŞTİR....

16
57
yanıtYanıtla
Uzun Burun Bahceli:

Ben 18 diyorum. . . Hadi HDP hadiii!

36
35
yanıtYanıtla
murat:

YOk yok yuzde 50 alirsinizzzzz Nah alirsin yuzde 14

16
54
yanıtYanıtla
Tüm 485 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title