Haberler

HDP'li Vekil Öcalan Posteri İle Yürüdü, Tehdit Yağdırdı

Güncelleme:

Başkanvekili Safure Güneş'in jopla yaralanması için düzenlenen protesto gösterisine katılan HDP'li Özdal Üçer "Haddinizi aşarsanız Kobani'deki direnişi görürsünüz" dedi.

Van'ın Muradiye İlçesi Belediye Başkanvekili DBP'li Safure Güneş'in polisin müdahalesi sırasında jopla yaralanması, düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi. Elinde Öcalan posteri taşıyarak yürüyüşe katılan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, "Haddinizi aşarsanız Kobani'deki direnişi görürsünüz" dedi.

"HESAP VERECEKLER"

Van'ın Muradiye ilçe meydanında toplanan aralarında HDP Van Milletvekili Özdal Üçer ile HDP İl Başkanı Veysi Dilekçi ve partililerin bulunduğu yaklaşık bin kişi geniş güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı. HDP Van İl Başkanı Veysi Dilekçi Belediye Başkanvekili Safure Güneş'e yapılan saldırıyı kınadıklarını belirtirken, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, sorumluların hesap vereceğini söyledi.

"HADDİNİZİ BİLMEK İÇİN KÜRTLERİN SİLAHLANMASI MI GEREKİYOR?

Sorumluların en kısa zamanda görevden alınması gerektiğini belirten HDP Milletvekili Üçer şunları söyledi:

"Belediye başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu zulmü yapan kim olursa olsun bunlar halka hesap verecek. Bize 'taziyelerde fotoğraf asmayın, eylemlerde slogan atmayın, yürürken sayın Öcalan'ın fotoğraflarını taşımayın' diyorlar. Sıkışınca da İmralı'ya gidip Sayın Öcalan'a koşuyorlar. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 'Silahlar sussun, demokratik siyaset konuşsun' diyor. Sizlere haddinizi bildirmesi için Kürtlerin silahlanması mı gerekiyor? Yok eğer haddinizi, sınırınızı aşarsanız, burada da Kobani direnişinin aynısını görürsünüz. Sizin tankınız, topunuz varsa bizim halkımız, hakkımız ve yüreğimiz var. Bunların tuzu şimdi kuru. Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan 'gerilla silahı sustursun, artık çatışmalar dursun' dedikten sonra, gerilla silahlı güçleri bu alandan çekildikten sonra, sözüm ona IŞİD destekçisi devlet görevlileri de burada tankları, panzerleri ile dolaşmaya başladı. Peki gerilla buradayken neden çıkamıyordunuz?"

ÖCALAN'IN POSTERİNİ TAŞIDI

Konuşmaların ardından kalabalık slogan atarak yürüyüşe geçti. Bu sırada polis barikat kurarak yürüyüşe izin vermedi. Bunun üzerine HDP'li Milletvekili Özdal Üçer, eline Abdullah Öcalan'ın posterini alarak öne geçip polis barikatını aşmak istedi. Kısa süreli gerginliğin ardından, polis barikatı açarak yürüyüşe izin verdi. Slogan atarak Muradiye Belediye binası önüne kadar yürüyen kalabalık olaysız dağıldı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Muradiye Kobani Önemsiz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (187)

murat:

bu ülke bukadar boşdeyil güngelir bunların hesabı sorulur

108
4
yanıtYanıtla
tugrul beymobilWeb@haberler.com:

Kobanideki direnisi gosterirsinde burasi kobani deyil turkiye senin karsindada isit yok serefsizligini git kobanide yap o kopek aponun resminide yatak odana as

76
17
yanıtYanıtla
uzlett.mobilWeb@haberler.com:

eline almis bir maymunun resmini dolasiyor acaba o maymun olmasa neyle ugrasacaginiz pesinizde giden .yuzde 7 gundiler var

45
13
yanıtYanıtla
ferit:

kobanideki direnişden bahsediyor 200. 000 bin kürt TÜRKİYE ye kaçarak canını kurtardı hangi direnişden bahsediyon sen türk ve kürtleri birbirine düşman ettiniz akıttıgınız kanda bogulursunuz inşallah

50
6
yanıtYanıtla
TürkMobil-ANDROID:

ne mutlu TÜRKÜM diyene...

34
12
yanıtYanıtla
EnsarMobil-ANDROID:

Ulan kaç devlet bir araya geldi kobani için senin gibi yureksizler Türkiye yi karıştırdı. Burası Türkiye adamın aklını alırlar aklını başına al.

36
7
yanıtYanıtla
Doğrucu58Mobil-ANDROID:

ÇOK korktum ÇOOOK...ama unutmadan koalisyon uçakları bu sefer KURTARAMAZ sizleri...

35
8
yanıtYanıtla
asdas:

Ben bir ARAPIM ama birazcık ucundan kıysından tarih okusaydınız arkdaşlar TÜRK''lerin savaşta kavgada üzerlerine yoktur sadece birazcık tarih okuyun gemileri karadan yürüten ecdadın torunları neler yapamaz ki.

30
9
yanıtYanıtla
sinan06Mobil-ANDROID:

ciksin su ic savas artik. kundakdaki teroristleri bile gebertsek vatan bu kan emici parazitlerden kurtulsa.

32
6
yanıtYanıtla
amed Mobil-ANDROID:

ben bir kurt olarak ALLAH belanizi versin insaallah diyorum milleti dinsizlestiriyorsunuz

26
11
yanıtYanıtla
Tüm 187 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title