Haberler

Hdp'li Tuncel: Kadına Yönelik Şiddet, Politik Bir Mesele

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Kadına yönelik şiddet politik bir mesele. Kadın ölümleri aslında erkek egemen sistemin ortaya çıkardığı bir sonuç" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, "Kadına yönelik şiddet politik bir mesele. Kadın ölümleri aslında erkek egemen sistemin ortaya çıkardığı bir sonuç" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Tuncel, Meclis'in 20 Temmuz'da kadına yönelik şiddet konusunda olağanüstü gündemle toplanması için başlatılan girişime destek verdiklerini söyledi.

Meclis'teki diğer siyasi partileri de söz konusu kadın girişimine destek olmaya çağıran Tuncel, şöyle devam etti:

"Kadına yönelik şiddet politik bir mesele. Kadın ölümleri aslında erkek egemen sistemin ortaya çıkardığı bir sonuç. 20 Temmuz'da bütün kadınları sokağa davet ediyorlar, biz de diğer partileri Meclis olarak buna ses vermeye davet ediyoruz. Ölmek bizim kaderimiz değil, bunu mutlaka değiştirmek zorundayız. Artık kadınların öldürülme, tecavüz ve şiddet çetelesini tutmak istemiyoruz. Biz özgür, eşit bir yaşam istiyoruz. Daha dün Şırnak'ta kadınlar, kim tarafından öldürüldüğü belli olmayan bir kadının tabutunu taşıdılar. Biz bunun bir kader olmadığını açıklamak istiyoruz. Bu bir katliama dönüşmüş durumda. 4 senede 853 kadın katledilmiş. Öldürülen kadınların çoğu, eşleri, eski sevgileri veya eski eşleri tarafından öldürülüyor. Rakamlara baktığınızda her yıl artış var. Dikkat ederseniz AKP hükümetinin aileyi kutsallaştırdığı mekanizma kadınlar için ölüm mekanizmasına dönüşmüş durumda. Aileyi koruma adına, namus adına erkekler kadınları katletmeye devam ediyor."

Tuncel, dün Meclis Genel Kurulu'nda TBMM Başkanvekili Meral Akşener'e yönelik bazı erkek milletvekillerinin "şöyle yap, böyle yap" şeklinde buyurgan bir dille ifadeler kullandığına dikkat çekerek, "Önce burasının değişmesi gerekiyor" dedi. Tuncel, ayrıca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in sözlerine yönelik de "Hüseyin Çelik'in çapı bu kadar. Onda bir çap sorunu olduğu ortada. Anlaşılan o ki cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş AKP'yi korkutmuş. Hüseyin Çelik'i Allah'a havale ediyoruz. TRT devletin mi değil mi? Devletinse herkese eşit davranmak zorunda" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Hüseyin Çelik Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title