Haberler

HDP'li Tan: PKK, Reşit Olmayan Çocukları Göndermeli

Güncelleme:

Altan Tan, "Reşit olmayan gençler dağa gitmişlerse PKK'ya düşen bunları ailelerine iade etmektir." dedi.

Hdp Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, PKK'nın dağa götürdüğü iddia edilen ve reşit olmayan çocukların ailelerine gönderilmesini isteyerek, "Reşit olmayan ve eğer iddia edildiği gibi 15- 16- 17 yaşlarındaki gençler şu veya bu şekilde dağa gitmişlerse, PKK'ya düşen bunları ailelerine iade etmektir. veya bu şekilde gelenlerin önünü kesmektir" dedi.

"PKK'YA DÜŞEN GENÇLERİ GERİ GÖNDERMEKTİR"

Diyarbakır'da, çocuklarının 23 Nisan'da Lice ilçesinde düzenlenen bir piknikte kandırılarak dağa götürüldüğünü iddia eden ailelerin oturma eylemi sürerken, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, reşitliğin kanunen sınırları olduğunu, reşit olan insanların yaptıklarının kendilerini bağladığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Doğru veya yanlış. Şunu söylüyorum; Genç erkek veya kız, kendi iradesi ile dağa mı gider, bağa mı gider, gezmeye mi gider bu kendi bileceği iştir. Bu doğru mudur, yanlış mıdır bu da ayrı bir tartışma konusudur. Ama, reşit olmayan ve eğer iddia edildiği gibi 15- 16- 17 yaşlarındaki gençler şu veya bu şekilde dağa gitmişlerse, PKK'ya düşen bunları ailelerine iade etmektir. Veya bu şekilde gelenlerin önünü kesmektir."

"SÜREÇ ŞEFFAF İLERLEMİYOR"

Çözüm sürecinin gidişatı ile ilgili de konuşan Tan, 'açılım' denilen hadisenin başından beri planlı, programlı, kamuoyunun bilgisi dahilinde cereyan etmediğini, başından beri kamuoyunun bilgilendirileceği, şeffaf açık ve belli bir güzergah üzerinde ilerlemediğini söyledi. Tan, günü kurtarmaya dayalı, kapalı kapılar arkasındaki konuşmalarla sürecin ilerlediğini ifade ederek "Bunun böyle gitmeyeceğini gördüğümden beri ben süreçten tasfiye edildim Başbakan tarafından. İtiraz ettiğim için tasfiye edildim" dedi.

"BAŞBAKAN KÜRTLERİN GAZINI ALIYOR"

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, görebildiği kadarıyla Başbakan'ın kendini kurtarana kadar süreci idare etmek istediğini de ifade ederek, şöyle konuştu: "Kendini kurtarma nedir? Yerel seçimler çok önemliydi, onu atlattı. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimini atlatmak istiyor, arkasından tekrar AK Parti iktidara geldikten sonra dönüp bakarım diyor. Peki neye bakarsın, ne kadar bakarsın hiçbir şey söylemiyor. En azından bize söylemiyor. Benim bilgim yok. Başkalarına söylüyorsa ben bilmiyorum bunu. Kamuoyunun da bilgisi yok. Peki bizim bu 3 seçim geçtikten sonra ne olacak, bunun riski kimde. O da belli değil. Böyle bir süreç devam ediyor ve her seferinde de Kürt siyasetinin gazını almak için tabir bu Kürt siyasetinin Kürtlerin gazını almak için işte 'paket hazırlıyoruz, bir açılım var, şunu yapacağız, bunu yapacağız çalıştay, kurultay, sayıştay' bir şeyler uyduruyor ve allem edilip, kulem ediliyor, yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimler atlatılıyor. Tamamıyla gaz almaya yönelik hamlelerdir. Bunun ötesinde bir şey yok. Ama İmralı da ne konuşuluyor, ne yapılıyor onu da ben bilmiyorum. İşte durum bu." 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

diyarbakır altan tan 23 Nisan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (20)

seyit yildiz:

kan emici vanpirler

20
19
yanıtYanıtla
kütahyalı:

altan tan diyorsa vardır bir bit yeniği.yakında meydana çıkar.çünkü altan tan gibileri olumlu fikir üretemezler.

17
18
yanıtYanıtla
insan olun insanAdınız Yazın:

bunlar barş sürecinde hükümete baskı kurup isteklerini yaptırmak için kaleşçe çocukları kullanacaklardır

12
14
yanıtYanıtla
türk:

cik tan sende cik sen resitsin hepiniz cikin asagiya dahi inmeyin lesinizi dahi burda istemiyorum .

8
14
yanıtYanıtla
hevwal:

devlette reşit olmayan çocukları öldürmez ise kimse dağa çıkmaz

8
13
yanıtYanıtla
kardeş türkAdınız Yazın:

garibanın çocuğunu çalıp dağlara götüren bunların örgütü kürtlere bunlar yıllardır zulüm yapmışlardır bir anne babaya bu alçaklık nasıl yapılır görün ey kürt kardeşlerim bunlar çocuklara bile acımıyorlar allah o insafsızlara merhamet ihsan etsin yavrularımızı bağrımızdan söküp aldılar allah yardıcımız olsun bu hdp de bunlara engel olsun böyle kaleşçe barış olmaz

13
5
yanıtYanıtla
Tokatlı Kürd:

Altan Tan zaten PKK'ya karşıydı.

8
9
yanıtYanıtla
Fatma:

Ya kardeşim adam öldürerek hak mı aranır?daha eğer haklıysanda haksız duruma düşersin,benim ölenimden başka şey aklıma gelir mi,yani sizin hak dediğiniz ha ? böcek mi öldürüyorsun ! kaldı ki sizin dininiz imanınız yo mu? Can almak Allah'a mahsustur.Ve insanlar bunu yaparsa 1 insan canı bütün insanlığı öldürmüş gibi günahı vardır.

13
1
yanıtYanıtla
nedim:

bu ülkede ilk defa analar cocukları geri istiyor neden mi yıllarca pkk korkusuna ses çıkaramadılar tehtitlere boyun egiyolardı şimdi korkmadan isyan edebiliyolar en son diyarbakırda 4 kişiyi taradılar pkk kürd leri savunuyosa neden 4 kişiyi geçen hafta taradı diyarbakırda sırf pkk çocuklarını vermek istemeyen aile mesuplarını vurdular halk eskisi gibi degil pkk kendi kuyusunu kazıyor

12
1
yanıtYanıtla
baltazarAdınız Yazın:

bittide bizimmi haberimiz yoku hdp barış süreci varken hala niye çocukları ve gençleri dağa çıkartıyor hani pkk dağdan inecekti süreç b

9
3
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title