Haberler

Hdp'li Tan: Kardeşlerin Birbirini Öldürmesini Engellemektir En Önemli Görevimiz

Hdp Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Gerilla da bizim çocuğumuz, asker de bizim çocuğumuz, polis de bizim çocuğumuz. Kardeşlerin birbirini öldürmesini engellemektir bugün en önemli görevimiz. Biz siyasilerin en önemli görevi olayları tahrik etmek, ateşin üzerine benzin dökmek, halkları birbirine kırıştırmak değil, nasıl barıştırırız, nasıl anlaştırırız nasıl bir ortak yaşam ortaya çıkarırız, bizim görevimiz bu" dedi.

Elazığ'daki nevruz kutlamalarına Valilik izin vermezken, HDP ve EMEP'liler Hozat Garajı yanındaki alanda kutlama yaptı. HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, HDP Parti Meclisi üyesi Mülkiye Birtane, HDP Elazığ İl Eş Başkanı Yunus Güneç ve partililerin katıldığı kutlama sırasında gruba, yoldan geçen bazı gençler tepki gösterdi. Polis, herhangi bir gerginliğin yaşanmaması için polis gençleri uzaklaştırdı.

Buradaki etkinlikte konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Allah'tan kardeşler arasına merhamet ve barış koymasını istediklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Önümüzde iki yol var değerli arkadaşlar. ya doğru düzgün bir barış kuracağız, demokratik bir Türkiye'de bir Ortadoğu'da birlikte yaşayacağız ya da Allah göstermesin, Allah göstermesin, Allah göstermesin, üç sefer söylüyorum kıyamete kadar birbirimizi öldüreceğiz. Gerilla da bizim çocuğumuz, asker de bizim çocuğumuz, polis de bizim çocuğumuz. Kardeşlerin birbirini öldürmesini engellemektir bugün en önemli görevimiz. Biz siyasilerin en önemli görevi olayları tahrik etmek, ateşin üzerine benzin dökmek, halkları birbirine kırıştırmak değil, nasıl barıştırırız, nasıl anlaştırırız nasıl bir ortak hayat, yaşam ortaya çıkarırız. Bizim görevimiz bu. Eğer Avrupalılar kadar bizim de kafamız çalışmıyorsa bu Mezopotamya'nın, Fırat'ın, Dicle'nin, Anadolu'nun, Nil'in çocuklarının kafası Avrupalılar kadar çalışmıyorsa yazıklar olsun bize. Biz bütün bir Ortadoğu'da, önce Türkiye'de bir ortak yaşamı demokratik bir Türkiye Cumhuriyeti'ni barışçıl yollarla, şiddeti terk ederek, silahları susturarak korumak zorundayız. Allah hepimize yardım etsin, Allah bu ateşi söndürsün."

- Elazığ

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Altan Tan Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title