Haberler

Hdp'li Tan: Başbakan'ın Diyarbakır Programı Beklentilere Cevap Vermedi

Hdp Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli'den sonra Diyarbakır'da yaptığı konuşmanın da beklentilere yanıt vermediğini savunurken, "Konuşmanın içeriğine bakıldığı zaman sade suya tirit diyebileceğimiz bir konuşma olarak geçti" dedi.

Hdp Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli'den sonra Diyarbakır'da yaptığı konuşmanın da beklentilere yanıt vermediğini savunurken, "Konuşmanın içeriğine bakıldığı zaman sade suya tirit diyebileceğimiz bir konuşma olarak geçti" dedi.

Tan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Davutoğlu'nun Diyarbakır programını değerlendirdi. Tan, bu geziden önce kente 'Diyarbekir' adının iade edileceğine dair beklenti olduğunu hatırlatırken mevcut Diyarbakır Cezaevi'nin kültür merkezi olarak değerlendirileceği söylendiğini, buranın insan hakları müzesi haline getirilmesisini istediklerini anlattı. Tan, Başbakan Davutoğlu'nun Kobani'ye selam sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Selam noktasına gelmesi olumludur. Ama bu selam, kelam faslından sonra yapılacak işler de vardır. Anadolu'da da bu böyledir. Maalesef AKP'nin en önemli özelliği selamdan sonra kelam gelmiyor" dedi.

Tan, Başbakan Davutoğu'nun Kürtçe öğrenmeyi düşündüğü hatırlatılılınca "Ben diyaloga hazırım. Karşılıklı bir diyalog olsun" dedi.

HDP Milletvekili Altan Tan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın AK Parti'den milletvekili adaylığı iddiaları hatırlatılınca onunla şimdiye kadar el sıkışmadıklarını, tanımadığı için bir yorum yapamayacağını söyledi. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ahmet Davutoğlu Diyarbakır Altan Tan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title