Haberler

Altan Tan'dan 'Nereden Aday Olacaksınız' Sorusuna İlginç Yanıt

Güncelleme:

Basın açıklamasında partisine yönelik eleştiride bulunan HDP'li Tan, "Nereden aday olacaksınız?" sorusuna "Evimden aday olacağım, birinci sıra, tabi hanım verirse" dedi.

Düzenlediği basın açıklamasında partisine yönelik eleştirilerde bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Kendi partimizle ilgili bilgileri basından alıyoruz. Ben basında çıkan listeleri olumlu bulmuyorum, çok sosyalist, marksist bir çizgide görüyorum. Bunun da çok fayda getirmeyeceğini düşünüyorum" dedi. Altan Tan, nereden aday olacağı sorusuna ise "Büyük ihtimalle Diyarbakır'da evimden aday olacağım, birinci sıra, tabi hanım verirse" yanıtını verdi.

Tan, düzenlediği basın toplantısında, Yemen'deki iç savaşa değindi. Yemen'in tümünün ırk olarak Arap olmasına rağmen, inanç olarak Müslümanlığın Zeydi ve Sünni mezhebinden olduğunu söyleyen Tan, Zeydiliğin de Şiiliğin ana kollarından birisi olduğunu ifade etti.

"DIŞ POLİTİKANIN SEFALETİ ORTADA"

Tan, "Yemen'de iç savaş çıktı, niye bizim gündemimize geldi? Ortadoğu'da şu an fiilen Suudi Arabistan, Türkiye ve İran çarpışıyor. Suriye de Irak da hatta Kürdistan da maalesef bunun bir parçası ama esas çatışan Türkiye, İran ve Suudi Arabistan. Bizim hariciyecimiz başlangıçta bütün Ortadoğu'yu yöneteceğini zannetti. İran, şu an fiilen Yemen'e de el koymuş oldu. İran, Lübnan'a Hizbullah vasıtasıyla el koydu. Suriye'de Beşar Esad rejimiyle, Irak'ta Şii iktidarla, Kürdistan'da Talabani hareketiyle, en sonda da Yemen'de Husiler vasıtasıyla, Ortadoğu'da ne kadar etkili ve güçlü olduğunu gösterdi. Bizimkiler de maalesef 37 kilometre ötedeki türbeye bile sahip olamadı ve getirmek zorunda kaldı. Dış politikanın sefaleti ortada" diye konuştu.

İran'ın Türkiye'ye nota verdiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, "İran'a gelme" dediğini kaydeden Tan, "Kanlı bıçaklı olmadığı bir İran kalmıştı, onunla da böyle bir durum ortaya çıktı" dedi.

"KEŞKE KENDİSİ YAZSAYDI"

Altan Tan, "Başbakan, başkanlık sisteminin de olduğu seçim beyannamesini kendisinin yazdığını, Cumhurbaşkanı da beyannamenin kendisine okutulduğu belirtti. Bunu, Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığı açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Keşke Ahmet Davutoğlu yazmasaydı, kendisi yazsaydı ama maalesef yazı yazamıyor. Yazı yazma yeteneği çok zayıf ama konuşma çok iyi. Ben Cumhurbaşkanı'nın bugüne kadar yazdığı bir tek makaleyi bile okumadım, bırakın kitabı. Keşke kendisi yazsaydı, bence bizim parti ile ilgili de görüşlerini belirtsin, yazı yazsın göndersin; her şeye karışsın. Bizle ilgili yazdıklarının tersini yaparsak doğruyu buluruz. Hızını alamazsın bence, Yemen'deki Mısır'daki partiler için de bir şeyler yazsın. Bu işin suyu çıktı. 'Cumhurbaşkanı'nın yetkisi var mı, yok mu?' Cumhurbaşkanı'nın her şeye yetkisi var ve karışmalı. Yediğimize, içtiğimize, giydiğimize, konuşmamıza... Meclis'in yemek mönüsü de çok iyi değil; mesela çiğ köfte yok, ciğer kebap yok, ben cidden şikayet ediyorum. Bunlara da karışsın, yemek mönüsü de yazsın, çok iyi olur."

'NEREDEN ADAY OLACAKSINIZ?' SORUSUNA YANIT

HDP'li Tan, "HDP'nin milletvekili aday listeleri ile ilgili" soru üzerine, "Ben bilmiyorum. Abdülkadir Selvi ve Hüseyin Yayman olmasa, süreçle ilgili bilgi alamıyoruz. Kendi partimizle ilgili bilgileri basından alıyoruz. Ben basında çıkan listeleri olumlu bulmuyorum, çok sosyalist, marksist bir çizgide görüyorum. Bunun da çok fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. Kendimle ilgili de bilgim yok ama kuşların söylediğine göre büyük ihtimalle Diyarbakır'da evimden aday olacağım, birinci sıra, tabi hanım verirse" dedi.

"Çözüm sürecinden çıkarıldığınız gibi adaylıktan da mı çıkarıldınız?" sorusuna Tan, "Bunu beraber göreceğiz" yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Altan Tan Türkiye Yemen İran Sıkıcı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (74)

çak:

Çarpıtanlar ülkesi yuzde almış 46 lar. HDPye laf edeceğinize dönün partilerinize bakın dürst insan sayısı kaç diye.

146
5
yanıtYanıtla
hdp gerçeği:

daha yeni mi anladın bu partinin marksist bir parti olduğunu sayın Tan.

9
129
yanıtYanıtla
welat:

bende altan gibi adaylar köminist yada sosyalist çoğu. kürtlere yakışmayan isimlerle doldu hdp. barajı geçeyim derken kürtleri kullanamassınız. . bunun yüzündenden dolayı bende AKP diyum

4
127
yanıtYanıtla
MuradMobil-IOS:

Altan tan , MHP ye yakışırsın , oy veririz

3
78
yanıtYanıtla
van65:

ALTAN ABİ ADAM GİBİ ADAMSIN NE İŞİN VAR SENİN SOSYALİST MARKİSTLERİN İÇİNDE YUVANA MHP DÖN

21
24
yanıtYanıtla
yagmurmobilWeb@haberler.com:

Hdp nin sünni kürtleri temsil etmedigi birkez daha tescillendi.

9
35
yanıtYanıtla
?Mobil-IOS:

Hdp barajı falan geçemez gidin Belediyelerinin halini görün hırsızlık diz boyu

16
28
yanıtYanıtla
rojislammobilWeb@haberler.com:

haklısın biz kürtler dinimize baglıyız cok hemde keske hdp islami olsaydı ...o zaman kürtlerin yüzde 95 oy verirdi..ne zaman bu yanlısdan dönecek marksiz sosyalist yapıdan..dönmese inanıyorum kürtler en fazla 20 sene sonra kendi içinde savasacak birbirimize düsecegiz yazık olacak bizlere ...hdp sesleniyorum allah için biz kürtlerin özüne dön yani islama..

28
8
yanıtYanıtla
coligli zazamobilWeb@haberler.com:

Kurtler fasit deyildir..fasit olabilmeleri icin kendilerini ustun irk gormeleri diyer irklari asagi gormeleri..dilleri kulturleri yok saymalari..peki bunu kim yapiyor.tabi barbar tatar mogul tirkolar

26
6
yanıtYanıtla
zamanmobilWeb@haberler.com:

adamsın Altan tan

27
4
yanıtYanıtla
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title