Haberler

Hdp'li Tan Açıklaması

"(Başbakan Davutoğlu'nun Kobani'ye selamı) Maalesef AK Parti'nin en büyük özelliği bu. Selamdan sonra kelam gelmiyor"

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kobani'ye selamıyla ilgili, "Maalesef AK Parti'nin en büyük özelliği bu. Selamdan sonra kelam gelmiyor" dedi.

Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Davutoğlu'nun dün Diyarbakır'daki konuşmasının beklentilere cevap vermediğini söyledi.

Türkiye'nin seçim dönemine girdiğini ve hükümetin başta Kürt meselesi olmak üzere sorunların çözümüne yönelik adımlar atmasının beklediğini ifade eden Tan, "Konuşmanın içeriğine baktığınızda, sade suya tirit diyebileceğimiz kongre havasında geçti" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tan, Başbakan Davutoğlu'nun Kobani'yi selamlamasına ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Selam faslından sonra yapılacak işler vardır. Maalesef AK Parti'nin en büyük özelliği bu. Selamdan sonra kelam gelmiyor" dedi.

Türkiye'nin laikçi, Kemalist, ulus devlet paradigmasının bugün artık yürümediğini savunan Tan, şunları söyledi:

"Türkiye'yi 1930'un, 1940'ın paradigması, mantığı ve kurumlarıyla yönetmeye kalkarsanız yönetemezsiniz. AKP her ne kadar 'gömleğimizi, pantolonumuzu çıkardık' dese de Müslüman demokrat olma iddiası olan hükümet. Bugün memleketin bütün tersanelerini, kalelerini fethetmişsin. Neyi bekliyorsun? Eski paradigmayı tasfiye edecek, demokrat, özgürlükçü, uzlaşmacı, sorunları ezme yerine çözme mantığıyla hareket eden yeni Türkiye kuracak. Bunu kuramıyor. Selam yolluyor, kelam yolluyor, vaatlerde bulunuyor, 'gel kardeşim seni öpeyim' diyor, cemevlerine gidiyor, başka bir gün laik kitleye mesajlar yolluyor. Ama laik-dindar meselesini de Kürt meselesini de Alevi meselesini de çözemiyor. Selam vermiş, aleykümselam. Haydi başla bakalım kelam... Arkadan ne kelam gelecek, görelim. Selamda iyi kelamda zayıf."

Tan, Davutoğlu'na Kürtçe öğreniminde başarılar dileyerek, "Ben diyaloğa hazırım" diye konuştu.

Yunanistan'daki seçimleri Syriza'nın kazandığı anımsatılarak, "Seçim öncesi kurduğunuz paralellikler var mı" sorusu yöneltilen Tan, "Toplumlar sıkıştığı zaman oradan bir şey çıkıyor. En ümitsiz ve karanlık gözüken anlarda bile alternatif çıkarmak mümkün. Keşke Türkiye hükümete karşı böyle bir alternatif çıkarabilse. Biz HDP olarak buna talibiz. Ümit olabilmek için bu ittifakı ve genişlemeyi sağlamak lazım" diye konuştu.

Altan Tan, kulislerde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın AK Parti'den milletvekili adayı olacağının konuşulduğunun ifade edilmesi üzerine, Fidan'ı tanımadığı için yorum yapamayacağını söyledi.

Hükümetin siyasi tavrının kendisini ilgilendirdiğini kaydeden Tan, çözüm sürecini kastederek, "Mutfakta ne pişirirse pişirsin siyaset garsonlarının servis ettiği yemek ortada. Bu yemeğin tadı da hoş değil, kendisi de hoş değil" dedi. - TBMM

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Altan Tan Ak Parti Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title