Haberler

Hdp'li Nazmi Gür : Bu Acımasız Saldırının Hiçbir Haklı Gerekçesi Olamaz

Hdp Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, Pakistan'ın Peşaver Kenti'nde Taliban tarafından gerçekleştirilen okul baskını ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Hdp Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür, Pakistan'ın Peşaver Kenti'nde Taliban tarafından gerçekleştirilen okul baskını ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Nazmi Gür açıklamasında, " Pakistan'ın Peşaver Kenti'nde gerçekleştirilen okul baskınında en az 100'ü çocuk, 126'dan fazla insanın hayatını kaybetmiş olmasını derin bir üzüntüyle ve aynı zamanda büyük bir öfkeyle karşılıyoruz. Bu acımasız saldırının hiçbir haklı gerekçesi olamaz" ifadelerine yer verdi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür'ün yazılı açıklaması şöyle; "Pakistanlı çocukları hedef alan Taliban saldırısını lanetliyoruz. Pakistan'ın Peşaver Kenti'nde gerçekleştirilen okul baskınında en az 100'ü çocuk, 126'dan fazla insanın hayatını kaybetmiş olmasını derin bir üzüntüyle ve aynı zamanda büyük bir öfkeyle karşılıyoruz. Bu acımasız saldırının hiçbir haklı gerekçesi olamaz. İslam'ın özünü teşkil eden değerlerden biri olan barışı, insan sevgisini ve insanlığın evrensel değerlerinden biri olan yaşam hakkını yok sayan bu tür gruplara karşı tüm dinlerden, mezheplerden, etnik kimliklerden herkesi ortak bir mücadeleye çağırıyor ve bu sapkın anlayışa hiç bir şekilde tolerans gösterilmemesi gerektiğini bir kez daha yineliyoruz. Coğrafyamızda IŞİD ve benzeri çetelerin de yaptığı sivil, çocuk, kadın demeden canice gerçekleştirilen saldırılar ve infazlar karşısında resmi makamların kullandığı "kızgın insanlar topluluğu" gibi meşrulaştırıcı bir dil ve tavrın terk edilmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu bağlamda sivilleri hedef alan cihatçı örgütlere karşı hem ülke çapında hem de küresel ölçekte acilen kapsamlı önlemlerin alınması gerektiğini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz. Türkiye içinde de örgütlenen ve Pakistan'da yaşanan insanlık dışı trajediye benzer saldırıları olumlayan derneklere ve yayın organlarına gösterilen tolerans nedeniyle AKP Hükümeti'ni uyarıyor ve önlem almaya çağırıyoruz. HDP olarak Peşaver'de gerçekleştirilen saldırıda yaralananlara acil şifalar, hayatını kaybeden çocuklara ve öğretmenlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Pakistan Halkı'na baş sağlığı diliyoruz." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Nazmi Gür Pakistan Peşaver Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title