Haberler

Hdp'li Milletvekilleri, Ölü Ele Geçirilen 7 PKK'lının Cenazesinde

TUNCELİ yakınlarındaki Kutu Deresi Vadisi'nde 16-18 Ektim tarihleri arasında düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen 13 PKK'lıdan 7'si Diyarbakır Tunceli'de HDP milletvekillerinin katıldığı törenlerle toprağa verildi.

TUNCELİ yakınlarındaki Kutu Deresi Vadisi'nde 16-18 Ektim tarihleri arasında düzenlenen operasyonda ölü ele geçirilen 13 PKK'lıdan 7'si Diyarbakır Tunceli'de HDP milletvekillerinin katıldığı törenlerle toprağa verildi.

Tunceli'deki hava destekli operasyonda ölü ele geçirilen PKK'lı teröristlerden Ramazan Karadağ, İbrahim Gültekin, Şevin Akdamar ve Semra Elalmış'ın cenazeleri otopsi işlemlerinin tamamlanması ardından Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Diyarbakır'a getirildi. Merkez Bağlar İlçesi Yeniköy Mezarlığı'na getirilen 4 cenaze HDP Diyarbakır Milletvekilleri Ziya Pir, Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca'nın da katıldığı törenle toprağa verildi.

Tunceli'deki Kutu Deresi Vadisi'ndeki operasyonda ölü ele geçirilen PKK'lı Uğurcan Koç, Cemal Kaya ve Dilek Günenç'nın cenazeleri de Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Tunceli Cemevi'ne getirildi. Cemevi'ndeki törene, HDP milletvekilleri Alican Önlü, Ayşe Acar Başaran ve Berdan Öztürk ile Tunceli Belediye eş Başkanları Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun da katıldı. Cemevindeki törenden sonra PKK'lı Koç'un cenazesi toprağa verilmek üzere Mili Köyü'ne, Kaya'nın cenazesi Venk Köyü'ne, Günenç'in ise Çemişgezek İlçesi'ne götürüldü.

- Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malatya Adli Tıp Kurumu Diyarbakır Tunceli PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title