Haberler

Hdp'li Kut Ohal Devreye Sokulmak İsteniyor

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, kent halk meclisi tarafından düzenlenen yürüyüşe katılanlar, Savaşa Hayır, Barış Hemen şimdi sloganları eşliğinde yürüdü.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, kent halk meclisi tarafından düzenlenen yürüyüşe katılanlar, Savaşa Hayır, Barış Hemen şimdi sloganları eşliğinde yürüdü. Yürüyüş sonunda konuşan HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, olağanüstü hal durumunun devreye sokulmak istendiğini söyledi.

Nusaybin Abdulkadir Paşa Mahallesi Şirin Sokak'ta bir araya gelen ve aralarında HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli'nin de bulunduğu kalabalık bir grup, Çağ Çağ ve Lozan Caddesi güzergahını takip ederek, yaklaşık 2 kilometre yürüyerek, Mittani Kültür Merkezi önüne geldi. Kent halk meclisi adına burada bir konuşma yapan HDP İlçe Başkanı Ferhat Kut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Haziran seçimleri sonrasında ortaya çıkan halkın iradesini tanımadığını belirterek, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra AKP Hükümeti'nin düşürülen iktidarını yeniden tahkim etmek için devreye soktuğu gerginlik ve çatışma siyasetinin bilançosu her geçen gün ağırlaşmaktadır. Askeri operasyonlar, çatışmalar ve saldırılarda yaşamını yitiren asker ve gerilla kayıplarının yanında, polis şiddeti ve sokak ortasında infazlar, vatandaşların yaşam haklarını ortadan kaldırmakta ve can güvenliklerini tehlikeye atmaktadır. Gelinen aşamada savaş konsepti her geçen gün büyüyerek devam etmektedir. Hemen hemen her gün, her saat, yıkım ve ölüm haberlerine yenileri eklenmektedir. Son bir aydır, birçok il ve ilçede katliam provaları denenmekte, halkın yaşamı hiçe sayılarak mahallelere saldırılmaktadır. Bunun yanında ormanlık alanlar yakılarak doğa da katledilmektedir. 90'lı yıllarda OHAL devredeyken, bugün özel güvenlik alan adıyla yeniden OHAL devreye sokulmaktadır. Son bir aydır Kürtler'e yönelik topyekün savaş ve katliam politikası yürütülmekte, özelde Varto, Silvan, Silopi, Nusaybin, Lice, Cizre ve Gever'de yaşanan olaylarda, aralarında çocukların da olduğu onlarca sivil yaşamını yitirmiştir dedi.

Yapılan konuşmanın ardından kalabalık grup cadde üzerinde 5 dakikalık oturma eylemi yaparak, yolu trafiğe kapattı. Oturma eyleminden sonra grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Enise Güneyli Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title