Haberler

Hdp'li Kürkçü'den 'En Az 66 Vekil' İddiası

Hdp İzmir Milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, partisinin meclise en az 66 milletvekili ile gireceğini öne sürerek, "AKP'nin el koyduğu 30 sandalyeyi elinden alacağız. İzmir'de yüzde 10 barajını geçeceğimizi iki bölgede 3'er milletvekili elde edeceğimizi söylüyorum" dedi.

HDP İzmir milletvekili adayları, Tepekule Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. HDP İzmir 1'inci Bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, 3 Mayıs Pazar günü HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İzmir'e gelerek partinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen dayanışma yemeğine katılacağını söyledi. Kürkçü, İzmir'de 10 gündür sahada çalıştığını, HDP dışında bir partiyi görmediğini belirterek, partisinin yükselen bir trend izlediğini söyledi. Kürkçü, şöyle konuştu:

"Yüzde 10 barajını yıkıp geçmek istiyoruz. Sonuçlar, önemli ölçüde arkada bıraktığımız şeklindedir. Büyük kentlerde elde edeceğimiz sonuçlar Türkiye toplamını etkiyecek. Türkiye'nin batısı da bizim için çok önemli. Kontrollü bir gerginlik üzerine bir hükümet sürdürülemez. İzmir bunun işaretini verecektir. Nevroz ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bunun işaretlerini aldık. Bu yükselen trend üzerinde devam edeceğiz. Bu yükselen eğri 7 Haziran'da açık bir siyasi sonuca ulaşacak. AKP'nin 13 yıl süren kesintisiz hakimiyeti de kesintiye uğrayacak. Bunun AKP'nin 2019 yılına kadar uzanacak artçı depremler silsilesini tetikleyeceğini göreceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da barajı geçmemizin önemi konusunda hemfikir, belediyede çalışan işçilerin sendikasının başkanı da bu konuda hemfikir."

KOALİSYON ORTAĞI DEĞİL ANA MUHALEFET

Kürkçü, HDP'nin hangi koalisyonda yer alacağının tartışıldığını hatırlatarak, partisinin güçlü bir ana muhalefet olacağını ifade etti. Kürkçü, şunları söyledi:

"Hangi koalisyona gireceğimiz tartışılıyor. Bu seçimde HDP'ye toplum bir muhalefet misyonu biçiyor. Biz bu görevimizi yerine getireceğiz. Herhangi bir hakimiyet içinde yer almayı düşünmüyoruz. Başkalarının Türkiye'yi yönetip yönetmeyeceğine dair tartışma onlara aittir. AKP'nin blok halinde devletin kurumlarını ve sermaye kuruluşlarını birbirine bağlayan yekpare iktidar hakimiyetini sona erdirmek arzusundayız."

DAVUT VE GOLYAT ÖRNEĞİ

Ertuğrul Kürkçü Malcolm Gladwell'in olağan mağluplar için devlerle savaşma sanatını anlattığı 'Davut ve Golyat' kitabını hatırlatarak, "AKP kendisini bir dev olarak görse de bir sapan taşıyla Golyat'ı yerle bir eden bir Davut gibi hiç ihtimal vermediği darbeyi ona HDP indirecektir. Bu da Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin yeni sultanı olma hayallerinin son bulması demektir. Partimize yönelik her türden itibarsızlaştırma girişiminin artması tesadüf değildir. Erdoğan, partimizin elde ettiği sonuçlara ihtimal vermiyordu. Sabahtan akşama kadar anketleri izliyor. Anketler, AKP için aşağı inen HDP için yukarı çıkan bir çizgi gösterdiği için ciddi saldırılarla karşı karşıyayız" dedi.

DİYANET FRENİ

Kürkçü, partisinin seçim bildirgesinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın lağvedileceği yönündeki vaatle AK Parti'nin halkın zihninde dinin kaldırılacağına yönelik bir algı yaratıldığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"HDP'nin dini kaldırılacağına ilişkin inanılmaz bir safsatayı işitiyoruz. Hz Muhammed'in Diyanet İşleri Başkanlığı yoktur. Din Diyanetten önce de vardı sonra da olacak. AKP'nin arka bahçesi haline gelen bu kuruluşun kaldırılması ve inançlar arasında denge kuran kamu bütçesinin kaynaklarını farklı dinsel tercihler arasında adil bir şekilde paylaştıran bir kurumun muhafaza edileceği aşikardır. Bu tartışma da bizim açımızdan abestir. Bunlar HDP'nin barajı zorlayan güçlü çıkışını frenlemek için toplum kesimlerinin korkularına seslenen senaryolardır."

İZMİR'DEN ALTI VEKİL HEDEFİ

Kürkçü, HDP'nin meclise en az 66 milletvekili ile gireceğini öne sürerek, "Meclise en az 66 milletvekili ile gireceğiz. AKP'nin el koyduğu 30 sandalyeyi elinden alacağız. İzmir'de yüzde 10 barajını geçeceğimizi iki bölgede 3'er milletvekili elde edeceğimizi öngörülebilir bir hedef olarak ortaya koyuyoruz. İzmirliler'in artık resmi söylemin dışına bir söyleme, resmi tartışmaların ötesinde halkın sorunlarını gündeme taşıyacak vekilleri olacaktır" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ertuğrul Kürkçü Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title