Haberler

Hdp'li İşsiz Roman Adayı Zımba'dan, İşsizliğe Çözüm Sözü

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Edirne'de 3. sıra milletvekili adayı olarak gösterdiği roman Sedat Zımba, başta işsizlik olmak üzere romanların sağlık, eğitim ve barınma gibi temel sorunlarının çözümünün tek yolunun HDP olduğunu söyledi.

Edirne Menzilahir Mahallesi'nde yaşayan evli ve 2 çocuk babası HDP'li roman milletvekili adayı Sedat Zımba, hayatının çeşitli dönemlerinde hamallık, boyacılık gibi meslekler yaptığını ancak şu an işsiz olduğunu kaydetti. Zımba, Halkların Demokratik Partisi'ni, romanların sorunlarının çözümünde daha etkin olabileceğini düşündüğü için tercih ettiğini belirterek, "Ülkede gerçekten ötekileştirilmiş insanların sorunlarına ciddi anlamda çözüm üreten bir politik derinliğe sahip olduğu için orada yer almış bulunmaktayım" dedi.

"ROMANLARIN İÇİNDE BULUNDUĞU ZOR KOŞULLARA DİKKAT ÇEKMEK İSTEDİM"

Zımba, Edirneli bir roman olarak romanların içinde bulunduğu zor koşullara insanların dikkatini çekmek için milletvekili adayı olduğunu dile getirerek, "Edirneli bir Çingene olarak ülkemizde Çingenelerin içinde bulunduğu zor koşullara insanların dikkatini çekmek için mücadelemi yürüteceğim. Bu anlamda bana çok büyük sorumluluklar yüklenmiş durumda. Seçilirsem halkımın geleceği ve mutluluğu için hiç durmadan çalışacağıma söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

"ROMAN HALKLARIN GELECEĞİ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ"

Roman vatandaşların çeşitli temel sorunlarını parlamentoya taşıyarak onları temsil etmek istediğini kaydeden Zımba, "İnsan olmaktan kaynaklı birtakım haklarımızın elde edilmesi için demokratik mücadelemizi parlamentoda yürüteceğiz. Bu anlamda sağlık, eğitim, barınma ve işsizlik gibi 4 temel sorun üzerinden halkımızın geleceğine yardımcı olmak için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

"ROMANLAR BU ZAMANA KADAR HEP ALDATILDILAR, KANDIRILDILAR"

Zımba, roman vatandaşların çeşitli vaatlerle kandırıldığına, aldatıldığına değinerek, "Bu zamana kadar hep aldatıldılar, kandırıldılar. Çeşitli vaatlerde bulunuldu fakat insani olarak hiçbir sorunlarının çözümüne yaklaşım görmedikleri için aşikar. Bu nedenle artık bu sene bu seçimde kendi bulundukları durumu göz önünde alarak bize oylarını vermelerini bekliyoruz, bize destek olmalarını bekliyoruz. Çünkü ancak Halkların Demokratik Partisi'yle onların sorunlarının çözüleceğine inanmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Menzilahir Mahallesi'nde yaşayan komşularından da destek sözü isteyen Zımba'ya, komşuları da adaylığında başarılar dileyerek, kendisinin yanında olduklarını belirtti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Sedat Zımba Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

haydar kokler kasnaklarmobilWeb@haberler.com:

Sen once kendine bir karekter ciz mokaragasi...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title