Haberler

Hdp'li Irmak: Başarımız, Erdoğan'ı Endişelendiriyor

Demokratik Toplum Kongresi Eş Genel Başkanı ve HDP Hakkari Miletvekili adayı Selma Irmak, seçim çalışması için geldiği Çukurca ilçesine bağlı köylerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Demokratik Toplum Kongresi Eş Genel Başkanı ve HDP Hakkari Miletvekili adayı Selma Irmak, seçim çalışması için geldiği Çukurca ilçesine bağlı köylerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Irmak, Erdoğan'ın endişeli olduğunu belirterek, "Başarımız, Tayyip Erdoğan'ın hayal ettiği başkanlık sistemini, sürdürmek istediği saltanatı yerle bir edecektir" dedi.

HDP Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hamit Geylani, Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, DBP Hakkari il Eşbaşkanı Musa Çiftçi, Çukurca Belediye Başkanı Servet Tunç ile birilkite Çukurca ilçesine bağlı Yukarı Akkaya, Çığlı, Ormanlı ve Gündeş köylerinde seçim çalışması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim hırsızlığı yapmakla suçlayan Irmak, Erdoğan'ın Kürtlerin birlik ve beraberliğinden korktuğu için HDP'nin meclise girmesini istemediğini belirterek şunları söyledi:

"Sizlerin bu coşkusunu gördükçe bazen diyorum ki, Tayyip Erdoğan bu kadar korkmakta haksız değil. Çünkü bu halk, Tayyip Erdoğan'ın kurmaya çalıştığı zalim, antidemokratik, hukuksuz bir ülkeyi de yıkmaya adaydır. Bu halkın dalga dalga coşkusu, onun beyaz sarayını da onunun kaçak sarayını da başına yıkmaya adaydır. O nedenle biz diyoruzki, siz coştukca o sinirleniyor, o öfkeleniyor. Öfkelendikçe hata yapmaya devam ediyor. Hata yaptıkça onun gerçek yüzü ortaya çıkıyor. Tayyip Erdoğan'ın bu kadar köşeye sıkışması, bu kadar sağa sola saldırmasının sebebi sizlersiniz, sizin coşkunuzdur, sizin dalga dalga yükselişinizdir.

HDP'nin oy oranının yüzde 11.2 olduğunu ve bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı endişelendirdiğini da belirten Irmak, "Bu halk artık iradesini ortaya koymanın yollarını bulmuştur. Biz diyoruz ki demokrotik bir seçim olsun. Kimin boyu neyse onun ölçüsünü alsın. Hırsızlıkla, yalanla, hileyle, hurdayla elde edilecek bir iktidarın hiç kimseye zaten hayrı yoktur, Tayyip Erdoğan'a da hayrı olamaz. Elbetteki bizim bu başarımız, Tayyip Erdoğan'ın hayal ettiği başkanlık sistemini, sürdürmek istedıği saltanatı yerle bir edecektir. Nasıl bir trilyonluk aracı iade ettiyse Diyanet İşleri Başkanı, aynı şekilde kendisi de o kaçak sarayı halka geri iade edecektir" dedi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Recep Tayyip Erdoğan Selma Irmak Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title