Haberler

Hdp'li Erdoğmuş: Ölüm veya Yaralanmanın Hakkını İstiyoruz

Hdp Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yürütülen operasyon sırasında yaralandığı ve bir evin bodrum katında 3 günden bu yana çıkarılmayı bekledikleri öne sürülen yaklaşık 30 kişi ile ilgili Ankara'da bakanlıklar düzeyinde temaslarda bulunduğunu ancak hiç kimsenin bu konularda kendileri ile görüşme ve konuşmaya cesaret edemediğini söyledi.

Hdp Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde yürütülen operasyon sırasında yaralandığı ve bir evin bodrum katında 3 günden bu yana çıkarılmayı bekledikleri öne sürülen yaklaşık 30 kişi ile ilgili Ankara'da bakanlıklar düzeyinde temaslarda bulunduğunu ancak hiç kimsenin bu konularda kendileri ile görüşme ve konuşmaya cesaret edemediğini söyledi. Erdoğmuş, "Konuşma, ölüm, yaralanmalar ve savaş olunca herkes sağır. Biz eğer ölme ve yaralanmayı hak etmişsek onlara göre, biz de ölüm ve yaralanmanın haklarını istiyoruz" diye konuştu.

Cizre İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Aralık'tan bu yana operasyonlar sürerken, 3 gün önce Cudi Mahallesi'nde çatışmalar sırasında yaralanan ve bir evin bodrum katında kurtarılmayı bekleyen yaklaşık 30 kişi olduğunu söyleyen HDP milletvekillerin Ankara'da temaslarına devam ediyor. HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Ankara'da her şeyin konuşulduğunu ancak çatışma, savaş, yaralılar ve ölümler olduğunda hiçbir bakan ve yetkilinin kendileri ile görüşmediğini söyledi.

HDP'li Erdoğmuş, dün son olarak Dengir Mir Mehmet Fırat ve Mithat Sancar'ın temaslarda bulunmaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

"Bize olay bildirildiğinde 28 yaralı vardı ve bunlardan şimdiye kadar 3'ü yaşamını yitirdi. Diğer yaralılardan 4'ünün iç kanaması olduğu ifade edildi. Karşımızda korkak bir yapı var. Bunları bizimle konuşma ve görüşmeye yanaşmıyorlar. Herkes bu konuda sağırları oynuyor. Eğer oradaki yaralılar yetkililerin deyimi ile teröristse çıkıp bunu söylesinler. Ne yapmak istediklerini bize bildirsinler. Onların şüphelerini ortadan kaldıralım. Biz eğer yüzde yüz ölümü, yaralanmayı hak etmişsek; ölüm ve yaralanmanın haklarını istiyoruz. Bir ölünün kefen, yıkanma ve defin edilme hakkı yok mudur? Bir yaralının hastane, ambulans ve tedavi edilme hakkı yok mudur? Eğer şüpheli bir durum varsa zaten polis gözetiminde tedavi edilir ve mahkemeye çıkarılar. Biz ölüm ve yaralanma haklarını istiyoruz. Bunu bile bize reva görmüyorlar. Kimseden merhamet dilemiyoruz. Devletin görevi insanları infaz etmek değil, suçlu ise onları mahkemeye çıkarıp yargılaması gerekir. Biz yeni ölümler yaşanmadan bir an önce yaralıların oradan çıkarılmasını istiyoruz." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nimetullah Erdoğmuş Diyarbakır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title