Haberler

YPG'lilerin Cenazeleri İçin Barzani de Devrede

Güncelleme:

13 YPG'linin cenazesi 10 gündür Habur Sınır Kapısı'nda beklerken, aileleri Mesut Barzani ile görüşerek devreye girmesini istedi. Barzani, elinden geleni yapacağını söyledi.

Suriye'nin Rojava bölgesinde IŞİD'le çatışmada ölen 13 PYG'linin cenazesi 10 gündür Habur sınır kapısından Türkiye'ye alınmayı beklerken, cenazelerini almak için bekleyen aileleri Irak Kürt yönetimi başkanı Mesut Barzani ile görüşerek devreye girmesini istedi. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Barzani'nin ailelere elinden geleni yapacağını söylediğini belirterek, "İzniniz olursa bu şehitleri burada Kürt bölgesi toprağında defnedelim." dediğini ancak ailelerin bu talebe sıcak bakmadığını söyledi.

CENAZELER 10 GÜNDÜR BEKLİYOR

Habur sınır kapısının karşısındaki Halil İbrahim Sınır Kapısı'nda bir TIR'da 10 gündür bekletilen 13 YPG'linin cenazesi yapılan bütün görüşmelere rağmen Türkiye'ye alınmazken, milletvekillerinin de aralarında bulunduğu HDP'lilerin Şırnak Valiliği önünde cenazeler için gerçekleştirdiği oturma eylemi sona erdi.

AİLELER BARZANİ'YLE GÖRÜŞÜYOR

Ailelerin sınırda bekleyişi sürerken, cenazesini alamayan ailelerin 2 gün önce Irak Kürt yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştükleri belirtildi. Meya-Der yöneticileri ile birlikte Barzani ile görüşen ailelerin Barzani'den cenazelerin Türkiye'ye alınması için devreye girmesini istedikleri ve Barzani'nin de elinden geleni yapacağını söylediği öğrenildi.

BARZANİ "KÜRT BÖLGESİNE GÖMELİM" DEMİŞ, AİLELER KABUL ETMEMİŞ

Mesut Barzani'nin görüşmede ailelere, "İzniniz olursa bu şehitleri Irak Kürt bölgesi toprağında defnedelim, bunlar bizim de şehitlerimizdir." dediğini belirten HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, "Ancak aileler çocuklarının mezarı başında bir Fatiha okumak istedikleri ve kendi topraklarında mezarlarının olmasını istedikleri için bu teklifi kabul etmemişler." dedi.

YETKİLİLER TOPU BAŞBAKAN'A ATTI

HDP'li Milletvekili Encü, yaşanan durumun kabul edilebilir bir durum olmadığını, cenaze siyasetinin kimseye fayda sağlayamayacağını da belirterek, "Hükümetin cenazelerin toplu girişi ve tören yapılması gibi kaygıları varsa biz ve aileler önceden cenazelerin sadece ailelere teslim edilmesi teklifini ilettik. Hatta cenazelerin Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan ailelere verilmesini hükümete teklif edenler oldu. Ancak, hiçbir yetkili bu konuda yetkisinin olmadığını ve kararın Başbakan tarafından verildiğini söylüyor. Bu krizin bir an evvel zaman kaybedilmeden çözülmesi gerekiyor." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Habur Sınır Kapısı Mesut Barzani Ferhat Encü Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
title