Haberler

HDP'den Arınç'a Öcalan Yanıtı: İtibarsızlaştırmak Haddimize Değil

Güncelleme:

Bülent Arıç'ın "HDP Abdullah Öcalan'ın itibarsızlaştırıyor" yönündeki açıklamalarına, HDP Muş Milletvekili Çelik, "Haddimize değil" yanıtını verdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arıç'ın, HDP'lilerin söylemlerinin Abdullah Öcalan'ın itibarsızlaştırıldığı yönündeki açıklamalarına HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, "Abdullah Öcalan bir halk önderidir. Kürt halk önderi olarak bizim tarafımızdan tarif edilen bir noktadayken onu itibarsızlaştırmak bizim hakkımız da değil, haddimize de değil" dedi.

BULDAN VE ÇELİK YANIT VERDİ

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından "Öcalan'ın bile talep etmediği, onun taleplerinin dışında bir takım ileri sürmek suretiyle Öcalan'ı da zor duruma düşürdüğünüzü bilmiyor musunuz? Siz kimin sözcülüğünü yapıyorsunuz da Öcalan'ı itibarsız hale getirmek istiyorsunuz?" sözlerine HDP'li Pervin Buldan ve Demir Çelik yanıt verdi.

"DEMİRTAŞ GEREKEN CEVABI VERECEK"

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Bülent Arınç'ın sözlerinin "Her zaman yaptığı şeylerden birisi" olduğunu savunurken, açıklamayı Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın yapacağını söyledi.

"HADDİMİZE DEĞİL"

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, bunun mesnetsiz ve doğru olmayan bir yaklaşım olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Biz Abdullah Öcalan'ın barışsever bir şahsiyet olması ötesinde halk önderi olma kimliği giderek insanlık tarafından taktir görmüşken, adalet, eşitlik, ve özgürlük yönlü talepleri etrafında insanlık ayağa kalkmışken bizim hakkımız olamaz. Biz Abdullah Öcalan'ın arkasındayız, inadına da barış mücadelesinin etrafında kenetlenmiş onu bekliyoruz."

"DEVLET KEYFİ DAVRANIYOR"

Çelik, "Öcalan'a sekretarya" konusu ile ilgili sorulara ise; "Süreç adil, şeffaf, toplum ve kamuoyu tarafından izlenebilir bir noktaya taşınmış olsaydı kimin ne söz verip yerine getirip getirmediğini bilebilirdik. Devlet keyfi davranıyor. Devlet söz veriyor ve yerine getirmiyor, suçu da hep birilerine havale ederek günah keçisi ilan ediyor. Süreç vazgeçilmez ise biran evvel Meclis'e taşınmalı" karşılığını verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Bülent Arınç Demir Çelik Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne?
500

Yorumlar (7)

RemzimobilWeb@haberler.com:

Hdp haddinizi bilin arinc ocalan kopegini sizden daha cok savunuyor

9
6
yanıtYanıtla
Mechul:

AKP'' Lİ ARKADAŞLARIMIZIN YORUMLARINI MERAKLA BEKLİYORUM YÜZSÜZLÜĞE HALA DEVAM EDECEKLERMİ

8
5
yanıtYanıtla
BU VATAN BİZİM..:

Sen git hpy katıl hatta, siyaseti bırak dağa pkk ''ya katıl bence, vatan haini. .

10
2
yanıtYanıtla
ad soyadMobil-ANDROID:

tabiki, o sizin tanrınız, haddinizemi.

5
6
yanıtYanıtla
ramazan:

ne utanmaz insanlar bunlar , yıllarca hain , terörist başı katil , dedikleri insanı bugün siyasallaştırıp, birde secde etmedikleri kaldı, utanmasalar peygamber ilan edecekler.

6
3
yanıtYanıtla
trakyalı:

İTİBAR satılık değildir bana göre en itibarlı halktır yeterki bunu iyi yönde kullansın sayglıarımla trakyalı

2
0
yanıtYanıtla
mert mertMobil-ANDROID:

itibarini kaybetmesine çokmu üzülmüş Arınç efendi. özgül ağırlığı seninkiyle eşit merak etme birileri çıktı silahla yaptı herseyi 80 yıl gitti bunlar silahla olmadi tavizle olur sandi bu sefer 80 yıl değil memleket gidecek neredeyse ulan bir tanede adam çıkıp ekonomiyi düzeltsin siz onu düzeltin biz kürt türk barışıriz zaten bizde hersey yoksulluk fukaraliktan

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title