Haberler

HDP'li Buldan'dan Ala'ya Yanıt: Halkın Karşısına Kimse Barikat Kuramaz

Güncelleme:

Buldan, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, "Temenni ederiz ki halk HDP'yi barajın altında bırakır" sözlerine "Halkın karşısına kimse barikat kuramaz" yanıtını verdi.

HDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, "Temenni ederiz ki halk HDP'yi barajın altında bırakır" sözlerine yanıt verdi. Buldan, "Halkın karşısına kimse barikat kuramaz" dedi.

KADIN ADAYLAR TANITILDI

HDP, Beyoğlu'nda 7 Haziran seçimlerinde İstanbul'dan aday gösterdiği 47 kadın adayı tanıttı. Kadın adaylar Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyleyerek halaylar çekti. Toplantının yapıldığı restoranın duvarlarına Türkçe, Kürtçe ve Ermenice afişlerin asıldığı gözlendi. Yalnızca kadın adayların yer aldığı programa katılan HDP Grup Başkanvekili Buldan, bu sabaha karşı partisinin Ankara'daki genel merkezine düzenlenen silahlı saldırı ve eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Efkan Ala'nın dünkü açıklamalarına tepki gösterdi.

"BU HALKIN KARŞISINA KİMSE BARİKAT KURMAYA KALKMASIN"

Barajı aşarak güçlü bir şekilde parlamentoya girip, barış ve müzakere sürecinde barışın biran önce ülkeye gelebilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini kaydeden Pervin Buldan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzde iki önemli süreç var. Birincisi müzakere süreci, ikincisi seçim süreci. Biz tabi ki barış ve müzakere sürecinin seçim sürecinden çok daha önemli olduğunu ama seçim sürecinin de barış ve müzakere sürecini besleyeceğini çok iyi biliyoruz. O yüzden barajı aşarak güçlü bir şekilde parlamentoya girerek, barış ve müzakere sürecinde barışın biran önce ülkeye gelebilmesi için artık annelerimizin ağlamaması için çocuklarımızın toprağın altına düşmemesi için büyük bir mücadele vermemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum. Sayın Efkan Ala, temenni ederim ki halk HDP'yi barajın altında bırakır diye bir açıklama yaptı ve bunun akabinde dün akşam saatlerinde HDP Genel Merkezimiz kurşunlandı. Buradan başta Efkan Ala olmak üzere tüm AKP'li yöneticilere sesleniyorum lütfen açıklamalarınıza dikkat ediniz. Yaptığınız konuşmaları ölçerek ve tartarak yapımız. Bu halkın karşısında kimse barikat kurmaya kalkmasın. Bu halk birçok bedel ödeyerek bu güne kadar geldi. Bu halk birçok ölüm, gözyaşı, acı çekerek bugüne geldi. Bundan sonra bedeli ne olursa olsun, ölüm de olsa, cezaevi de olsa, sürgün de olsa bu halk barajları yıkacak. Sizin karşınıza çıkacak. Bunu bir kez daha ifade etmek istiyorum."

"GENEL MERKEZİMİZE OLAN BU SALDIRIYI KADINLAR OLARAK LANETLİYORUZ"

Bu dönem "2. dönem" kuralına takılarak partisi tarafından aday gösterilmeyen HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de aday tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda söz alan Tuncel, partisine yönelik bu sabaha karşı gerçekleşen silahlı saldırıya değinerek, olayı kınadığını belirtti. Tuncel, "HDP, demokratik, ekolojik kadın hareketi perspektifinden çıktığımız bu yolda çok büyük ilerlemeler katetti. Şimdi Türkiye'nin temel partisi haline geldi. HDP'nin bu ilerleyişini durdurmak istiyorlar. Bunu gölgelemek istiyorlar. Ama bu mümkün değil. Bakın bugün genel merkezimize bir saldırı oldu. Genel merkezimize olan bu saldırıyı kadınlar olarak lanetliyoruz. Saldırı yapanlar şunu ifade ediyorlar; HDP barajın altında kalsın. Efkan Ala beyefendi buyurmuş, 'Temennim odur ki; HDP barajın altında kalacak'. Biz kadınlar da diyoruz ki; temennimiz odur ki AKP sandığa gömülecek" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Pervin Buldan Efkan Ala İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (38)

OSMANYE:

OYUM HDP E

27
7
yanıtYanıtla
mert mertmobilWeb@haberler.com:

Ulan hangi halksize oy veren 3.5 kisi nasil bir halk oluyor.bunlar biz kurdleri temsil ETMIYORSunuz.

9
23
yanıtYanıtla
N.B.CmobilWeb@haberler.com:

VATAN MİLLET BAYRAK İÇİN... EN ÖNEMLİSİ EZAN İCİN DİN İÇİN.... OYLAR SAĞ PARTİLERE....SOL HAİNDİR,BEYNAMAZDİR...OY DEĞİL SEL AM BİLE VERMEYİN......

6
25
yanıtYanıtla
CeydamobilWeb@haberler.com:

Barajda boğulursunuz inşallah

12
18
yanıtYanıtla
YÜKSEKOVAmobilWeb@haberler.com:

Yürü HDP senin karşında baraj yerle bir olacak ALLAH IN Izni ile

21
8
yanıtYanıtla
JANA DILAmobilWeb@haberler.com:

EFKAN ALA ADAM MISIN... TEMENNİN SANA DÖNSÜN... LAN GELDE BÖYLELERİNE KÜFÜR ETME...

26
3
yanıtYanıtla
oylar HDP yeMobil-ANDROID:

huzurlu yaşam için oylar HDP ye

21
6
yanıtYanıtla
dilanMobil-ANDROID:

sayin kurt kardeslerim elinizi ijdanlariniza koyun sizler hangi psrtiye oylarinizi versenizde adamlar parlemetoya gitigi zaman sizler yine terorsiniz derler o yuzde uyanin artik dur deyin ve oyunuzu kendinize verin

17
9
yanıtYanıtla
AHLATLI:

İnsanlığın sorunlarına çare olabilecek reçeteler üretemeyen insanların bir araya gelerek ezik duyguların etkisiyle olumsuz davranışlar sergilemesine MİLLİYETÇİLİK denir CNM ülkemde bu tür insanların sayısı bir hayli fazladır. ORTAK ÖZELLİKLERİ 1-CAHİL VE KÜLTÜRSÜZDÜRLER 2-FİKİR BABALARI Abdullah CEVDET ARNAVUT , Ziya GÖKALP KÜRT KÖKENLİ ( ÇELİŞKİYE BAKIN) 3-Sürü halinde gezerler ve fikirlerini kabul ettirmek için şiddete başvururlar 4-doğuya gittiklerinde yada bir kürt ile yanlız kaldıklarında yok benim yengem de kürt yok benim eniştemde kürt deyip gerçek kimliklerini ve hislerini saklarlar 5- bilimsellikten ve realiteden uzak resmi ideolojinin palavralarını tarih bilip sürekli bundan bahsederler 6-Bu ülkenin osmanlının mirası olduğunu ve bu coğrafyada sayıları milyonları bulan devşirme ve melez insanların olduğunu inkar ederler 7- Kürtlerin dillerini ve kültürleri küçümsemeye çalışırlar ama aslında içten içe hayranlık duyarlar. YANİ SİZLERİ İYİ TEŞHİS ETMİŞLER

19
5
yanıtYanıtla
sosyalistrabzon:

sayın ala, göreceksiniz bu lafınızı unutmayın da. . . . baraj kesin göreceksiniz

19
4
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title