Haberler

Hdp'li Bilgen: Suçlamalarla, Tartışmayla 1 Kasım'a Kadar Gideceğiz

Hdp Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Son üç açıklamaya baktığımızda, Davutoğlu, MHP, CHP'ye baktığımızda, birbirlerini suçlayarak, tartışmayla 1 Kasım'a kadar gideceğiz gibi gözüküyor.

Hdp Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Son üç açıklamaya baktığımızda, Davutoğlu, MHP, CHP'ye baktığımızda, birbirlerini suçlayarak, tartışmayla 1 Kasım'a kadar gideceğiz gibi gözüküyor. Biz HDP olarak hem yapıcı davrandığımızı, hem seçmene olan taahhüdümüzü ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz" diye konuştu.

Bilgen, MYK toplantısı sonrasında basın toplantısı düzenleyerek gündemi değerlendirdi.

Kentteki bazı kadınların dağa kaçırıldığını iddia eden Ağrı Valisi'yle ilgili olarak Bilgen, "Ağrı Valisi bizim nezdimizde bir pozisyon ifade etmiyor. Bizim muhatabımız değil. Valiyi görevlendiren ve halkı bu kadar açık aşağılayıcı provoke eden bu sözün arkasında mı değil mi hükümet? Tayin eden bakan, cumhurbaşkanı bu rezalete, bu utanç verici duruma son verecek irade ortaya koyacaklar mı bekliyoruz" diye konuştu.

Yaşanan sel felaketinin ardından bir HDP heyetinin Hopa'ya gitmek üzere yola çıktığını söyleyen Ayhan Bilgen, "Bir dayanışma kampanyasının organizasyonu içinde elimizden geleni yapacağız" dedi.

'BU SÜRECİN DIŞINDA KALACAK BİR YAKLAŞIM İÇİNDE OLMAYACAĞIZ'

Seçim hükümetine ilişkin tartışmalar konusunda Bilgen, "Bir bakanlık pazarlığı söz konusu olmayacağını daha önce söyledik. Bütün arkadaşlarımızın bu görevi yapabileceklerini söylüyoruz" dedi. Bilgen, "Biz, bizi dışlamak için sergilenen tutumlar dahil, hiçbir şekilde bu sürecin dışında kalacak bir yaklaşım içinde olmayacağız" açıklamasında bulundu.

Ayhan Bilgen, HDP'de 'iki dönem kuralı'na ilişkin bir soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

"İki dönem sorunu bizde diğer partilerde CHP ve AKP'de olduğu gibi teknik ve hukuki bir sorun değil. HDP bir kez seçimlere girdi. Bizim böyle bir sorunumuz yok. Bu sadece bizim ilkesel tartışmamızdır. Seçim komisyonlarımızın ortaya koyacağı tavırla şekillenecek. Parti içi tartışmalarla bu konu netleşecek. Bu konuda çok somut bir tutum yok. İki dönemi olan, üç döneme giren herhangi bir adayımız teknik olarak yok."

'HDP BİR TARAFTA KAPATILMA BASKISI ALTINDA'

Bilgen, bir gazetecinin PKK liderlerinden Duran Kalkan'ın, "HDP olarak neyi başardılar da çağrı yapıyorlar" sözlerini hatırlatması üzerine, "HDP'nin kendi üzerine aldığı yükün farkında olduğunu düşünüyoruz. HDP bir tarafta kapatılma baskısı altında. Ama biz de topluma karşı, akan kanın durması için daha yoğun çalışmalıyız. Biz önümüzdeki seçimin de eğer güvenli bir ortamda gerçekleşirse, Türkiye toplumunun tanıdığı krediyi yükselteceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

'TARTIŞMAYLA 1 KASIM'A KADAR GİDECEĞİZ'

"Davutoğlu elinden geldiğini yaptığını söyledi. Kendisiyle bu konuda istişare yapmak isteyen genel başkanların görüşmesi söz konusu olabilir mi?" sorusu üzerine Ayhan Bilgen, şöyle konuştu:

"Bize yönelik doğrudan bir talep yok. Burada galiba CHP ve MHP'yi iknaya dair bir çaba girişim söz konusu. Biz zaten başından beri her türlü formül için Türkiye'yi krizden çıkartmak için üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. Seçmen iradesini yok sayanlar, sandıktan çıkan oyları çöpe atanlara yine ders verecek. Her türlü formül, birinci olan partiyle diğer partiler arasındaki her türlü formüle katkı sunacağımızı söyledik. Burada son üç açıklamaya baktığımızda, Davutoğlu, MHP, CHP'ye baktığımızda, birbirlerini suçlayarak tartışmayla 1 Kasım'a kadar gideceğiz gibi gözüküyor. Biz HDP olarak hem yapıcı davrandığımızı, hem seçmene olan taahhüdümüzü ortaya koyduğumuzu düşünüyoruz." - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Ayhan Bilgen Hopa Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title