Haberler

Hdp'li Bilgen, Kars Havaalanı'nda Açıklamalarda Bulundu

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Parti Sözcüsü, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Kağızman’da açacakları ‘Barış Çadırı’ için geldiği Kars Harakani Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu.

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Parti Sözcüsü, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Kağızman'da açacakları 'Barış Çadırı' için geldiği Kars Harakani Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

Bilgen, demokrasi beklentisi başta olmak üzere, can yakıcı sorunların çözümünde inisiyatif alabilecek bir siyasi muhatabın, biran önce şekillenmesi gerektiğini belirtti.

Ayhan Bilgen, Ankara'daki gerilimin, hükümetin kurulamamasını ya da siyasi çekişmelerin iktidar mücadelelerinin bedelini askerin, polisin, halkın ödemek zorunda kaldığını söyledi.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Partimiz çatışmaların son bulması, ellerin tetikten çekilmesi, daha fazla insanın hayatını kaybetmemesi ve barış içerisinde, huzur içerisinde yaşayabilmemiz için bir girişim başlatıyor. ve Türkiye'nin her yerinde nasıl dökülen kandan acı duyuyorsak, hayatını kaybeden insanlarımız, konumları, pozisyonları meslekleri ne olursa olsun bizi incitiyorsa, bizi üzüyorsa, bundan sonra yeniden kan dökülmemesi, bir kişinin daha hayatını kaybetmemesi için toplumun inisiyatif kullanması, sivil girişimcilerin güçlenmesi, gerekliliği konusunda da net bir iradeye sahip" dedi.

"Burada şunu net ortaya koymamız gerekiyor" diyen Bilgen, "Ankara'daki gerilim, hükümet kurulamaması ya da siyasi çekişmeler iktidar mücadelelerinin bedelini askerin, polisin, halkın ödemek zorunda kaldığı bir ülkede demokrasi kurumsallaşmaz. 35 gününü muhalefet partisiyle hükümet kurulabiliyor mu? Kurulamıyor mu? Bunun keşfi ile geçiren bir ülkede yaşıyoruz. Oysa siyasi ahlakın gereği bu konuda daha erken, daha hızlı bir irade ortaya koymak ve muhalefet partilerine bu konuda bir şans, bir fırsat vermektir" diye konuştu.

Her şeye rağmen bir sağduyunun hakim olması gerektiğini ifade eden HDP Parti Sözcüsü, Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, özetle şunları söyledi:

"Türkiye siyasi tahammülü, siyasi kültürü bunu gerektirir. Biz her şeye rağmen bir sağduyunun hakim olmasını ve Cumhurbaşkanı'nın emrivakilerine, intihar benzetmelerine rağmen parlamentodan halkın seçtiği, iradeye uygun bir hükümetin çıkması gerektiğini düşünüyoruz. ve Türkiye'nin sorunlarının, can yakıcı sorunlarının barış başta olmak üzere demokrasi beklentisi başta olmak üzere can yakıcı sorunlarının çözümünde inisiyatif alabilecek bir siyasi muhatabın biran önce şekillenmesi gerektiğini düşünüyoruz." - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi İbrahim Ayhan Ayhan Bilgen Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title