Haberler

Hdp'li Beştaş Açıklaması

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, KCK'nın kalekol ve askeri amaçlı baraj inşaatlarını hedef alacakları yönündeki açıklamayı "Biz bunu ateşkesin bozulması gibi okumadık ve yorumlamadık.

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, KCK'nın kalekol ve askeri amaçlı baraj inşaatlarını hedef alacakları yönündeki açıklamayı "Biz bunu ateşkesin bozulması gibi okumadık ve yorumlamadık. Daha çok doğa katliamlarına yönelik bir açıklama gibi okuduk" dedi.

Bazı HDP milletvekilleriyle Mecliste basın toplantısı düzenleyen Beştaş, Ardahan Göle'de 1 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı olayla ilgili Meclis araştırma önergesi istediklerini söyledi. Beştaş, HDP'li bazı milletvekillerinin de bölgeye giderek incelemelerde bulunduğunu bildirdi.

Olayın ardından spekülatif haberler yapıldığını ileri süren Beştaş, "PKK minibüs taradı 1 sivil öldü 6 kişi yaralı.' Sonra bu bir adım daha, bir tık daha yükseltilerek 'PKK HDP'lileri taradı' diye yine bir manşet çalışması yapıldı. Yaralıların konuşması üzerine, tanıkların açıklamalarından sonra suskunluk dikkat çekti" diye konuştu.

Göle'de yaşananların daha önce de görüldüğünü, 25 yıl sonra tekrar aynı senaryonun farklı şekillerde ortaya konulduğunu savunan Beştaş, maddi gerçeklerin ortaya çıkması için çabaladıklarını ifade etti.

Beştaş bir gazetecinin, ateşkesin bozulduğuna ilişkin KCK tarafından yapılan açıklama ile ilgili sorusuna, "Onu KCK yetkililerine sormanız lazım. Biz de basından okuduk. Okuduğumuz kadarıylasını biliyoruz. Daha fazlasını söyleme yetkimiz yok zaten" cevabını verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon görüşmeleri kapsamında yarın HDP'ye yapacağı ziyarette çözüm sürecine ilişkin beklentisi olup olmadığı sorulan Beştaş, Meclisteki tüm partilerin çözüm sürecinden yana tutum alması gerektiğini ifade etti.

Beştaş, KCK'nın askeri amaçla yapılan baraj, kalekol ve diğer yatırımlara saldıracağına dair açıklamasıyla ilgili soruya şu, yanıtı verdi:

"Biz bunu ateşkesin bozulması gibi okumadık ve yorumlamadık. Daha çok doğa katliamlarına yönelik bir açıklama gibi okuduk. Bu konudaki okumamız bu yönde. Bunu da kamuoyuyla paylaştık. Sonuçta ateşkes ihlali kimden gelirse onu gündemimize alırız. Şu anda gündemimizde Ardahan'da sivillerin, 7 kişinin bulunduğu bir aracın taranması ve bir kişinin yaşamını yitirmesi söz konusu. Süreci sekteye uğratacak girişimler karşısında her zaman da tutumumuz çok net olmuştur."

HDP Ardahan Milletvekili Taşkın Aktaş da Göle'ye askeri sevkıyat yapıldığını, insansız hava araçlarının uçurulduğunu ve helikopterle bölgeye askerlerin indirildiğini savunarak, bu durumu Ardahan Valisi Ahmet Deniz'e sorduğunu, ancak Deniz'in kendisine bir cevap vermediğini iddia etti.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Meral Danış Beştaş Ardahan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title