Haberler

Hdp'li Baydemir: Bir İnsanın Hayat Hakkı, 550 Vekilin Koltuğundan Bin Kere Daha Kıymetlidir

HDP Şanlıurfa Milletvekili ve parti sözcüsü Osman Baydemir, bir insanın hayat hakkının 550 milletvekili koltuğundan bin kat daha kıymetli olduğunu belirterek, "50 koltuğun tamamı bir insanımızın, yani bir askerin, bir polisin, bir gerillanın, bir sivilin hayat hakkına, bin kere kurban olsun" dedi.

Referandum çalışmaları kapsamında Siirt Demokrasi Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinge HDP Parti Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım ile HDP, DBP yöneticileri katıldı.

"AK PARTİ, 7 HAZİRAN SONUCUNU TANIMADI"

Burada konuşan Baydemir, AK Parti'nin 7 Haziran'da yapılan seçim sonuçlarında, halkın iradesini tanımdığını belirterek, "Milletin iradesi, miletin iradesi diyen AKP hükümeti, son iki yılda darbe üzerine darbe gerçekleştiriyor. Milletin iradesini tanımayan hükümet, her şeyden önce 7 haziran sonucunu tanımayarak, milletin iradesine büyük bir saygısızlık gerçekleştirdi ve hemen akabinde tek başına iktidar olma uğruna bu halkın evlatlarını ölüme gönderdi. Suruç'tan Ankara otogar patlamasına kadar yaşamış olduğumuz bütün acılar AKP tek başına iktidar olsun diye, müzakere masasının devrilmesin sonrası yaşamış olduğumuz acılardır" dedi.

"BİR İNSANIN HAYAT HAKKI 550 MİLLETVEKİLİ KOLTUĞUNDAN BİN KAT KIYMETLİDİR"

Bir tek insanın hayatının 550 milletvekili koltuğundan bin kat daha kıymetli olduğunu ifade eden Baydemir, "Siirt meydanından bir kez daha, Siirt meydanından Ankara'ya bütün siyeset kurumuna çağrıda bulunuyorum; tek bir insanımızın hayat hakkı 550 milletvekili koltuğundan bin kat daha kıymetlidir. 550 koltuğun tamamı bir insanımızın, yani bir askerin, bir polisin, bir gerillanın, bir sivilin hayat hakkına, bin kere kurban olsun. İşte HDP'nin onlardan temel farkı, biz varlığımızı kaos üzerine kurgulamıyoruz. Biz varlığımızı kutuplaştırma üzerine kurgulamıyoruz, biz varlığımızı sadece ve sadece önce hakka sonra halka dayıyoruz, halkın iradesine, milletin iradesine dayıyoruz" diye konuştu.

"15 TEMMUZ DARBESİNİN SİYASİ AYAĞI NASIL AYDINLIĞA KAVUŞUR?"

15 Temmuz darbe girişimini de değerlendiren Baydemir, darbenin siyasi ayağının da aydınlatılması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kardeşlerim 15 Temmuz cunta kalkışması, 15 Temmuz cunta girişimi sonrası, cuntanın siyasi ayağı nasıl aydınlığa kavuşur biliyormusunuz? Yanımda Anayasa profesörümüz Mardin milletvekilimiz çok kıymetli bir hocamız var. Yapılması gereken tek şey var, eğer darbenin siyasi ayağı görülmek isteniyorsa AKP sadece ve sadece bir dev aynasına baksın, o boy aynasında darbenin siyasi ayağından biri bir görülecektir. Çünkü barış masasını devirmek, müzakere masasını devirmek, Kürt düşmanlığı yaparak tek başına iktidar olma arzusu, darbe mekaniğini harekete geçirdi. ve bugün maalesef darbeyi gerçekleştiren milliyeçti, şöven akıl, AKP aklı ve ergenekon aklı ortaklaşa, toplumumuzun önüne bir zehir tabağı, bir zehir paketi sunmuş bulunuyorlar. İşte bugün HDP bir kez daha Siirt'te demokrasi meydanında derdimize derman olmayacak, tam tersine birliğimize, huzura, özgürlüğe, adalete ferman olacak bu pakete hep birlikte hayır diyoruz, hep birlikte 'na' diyoruz."

"HA KAYYUM HA ZUKKUM"

DBP'li belediye başkanlarının görevlerinden alınarak tutuklanmasını ve belediyelere kayyum atamalarını da değerlendiren Baydemir, "Bu halkın yüzde elli iradesiyle seçilen eş belediye başkanımız sayın Tuncer Bakırhan şu anda nerede? Şu anda cezaevinde zindanda. Belediyelerimize kayyum atayan bu pakete hayır diyoruz, Zira bu paketin özü ülkenin tümüne kayyum atama paketidir, yargıya kayyum atama paketidir, demokrasiye kayyum atama paketidir, medyaya kayyum atama paketidir. Ha kayyum, ha zukkum, kayyuma da zıkkıma da hayır diyeceğiz" diye konşutu.

Osman Baydemir'in konuşmasının ardından miting alanındakiler dağılırken, bir grup Güres Caddesi'ne doğru slogan atarak yürüyüşe geçti. Polisin müdahale ettiği gruptaki 10 kişi gözaltına alındı.

- Siirt

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Baydemir Şanlıurfa AK Parti Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim? 28 Mart Perşembe Survivor potada kimler var? Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Atlanta Hawks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 29 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title