Haberler

Hdp'li Baluken'den İddia: Cizre'de Yangın Çıktı 9 Kişi Öldü

Hdp Grup Başkanvekili İdris Baluken, Twitter hesabından Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bir apartmanda çıkan yangında 9 kişini öldüğünü, 25 kişinin de yaralandığını ileri sürdü.

Hdp Grup Başkanvekili İdris Baluken, Twitter hesabından Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bir apartmanda çıkan yangında 9 kişini öldüğünü, 25 kişinin de yaralandığını ileri sürdü.

İdris Baluken'in, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bu sabah erken saatlerde yaptığı paylaşım şöyle:

"Cizre'deki yangın söndürülmediği için 9 kişinin yaşamını yitirdiği, 25 kişinin ise ağır yanıklarla halen binada beklediği bize iletildi. Ambulansların yaralıları alması için Sağlık Bakanlığı ile görüştük. Kaybedilecek her saniye, yeni can kaybı demek. Cizre Halk Meclisi eş başkanları da yanan bina içinde bulunuyor ve onlarla konuştum. Onların da infaz edilme riski var. İçeridekilerin tamamı silahsız ve acil hastaneye nakledilmeleri gerekir. Artık ambulans ve itfaiye için bile pazarlık yapan bir zihniyet var."

DÜN GECE YANGIN ÇIKMIŞ

İdris Baluken daha sonra yaptığı açıklamada Cizre'nin Cudi Mahallesi Bostancı Sokak üzerindeki 23 numaralı binanın bodrum katında bulunanlardan başka, yine aynı mahallede akaryakıt istasyonu arkasındaki binada yangın çıktığını, bu binada 30'dan fazla kişinin olduğunu söyledi. Bu binada bulunanlardan Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç'un dün gece kendilerini aradığını belirten Baluken, "Ambulans ve itfaiyenin gönderilmesi gerektiğini, aralarında durumu ağır olan yaralıların bulunduğunu söyledi. Görüşmede, binada top atışından kaynaklı yangın çıktığını söyleyince biz de konuyu İçişleri Bakanlığı ve Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'na ilettik. Ancak, dün gece itfaiyeye izin verilmedi ve sağlık ekiplerinin de gönderilmediğini öğrendik" dedi.

Aynı kişinin bu sabah yine kendilerini aradığını aktaran Baluken, "Çıkan yangında 9 kişinin yanarak öldüğünü ve aralarında yanarak yaralananların da olduğu 25 kişinin oradan çıkarılmayı beklediklerini ifade etti. Biz de bir kez daha Sağlık ve İçişleri Bakanlığı'na durumu bildirdik. Sabah saat 08.36 itibariyle onlarla iletişimimiz koptu" diye konuştu. - Şırnak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris Baluken Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title