Haberler

HDP'li Aydoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı Bütçesini Sordu

Güncelleme:

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırılması talebiyle TBMM'ye soru önergesi sundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırılması talebiyle TBMM'ye soru önergesi sundu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, verdiği soru önergesinin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Anayasa'nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğü'nün 96'ncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını istedi.

Aydoğan, önergede Temmuz ayında yayınlanan 2015 Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporu'nda yer alan bilgilere göre Başbakanlığa bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2015 yılının ikinci altı ayı için geçerli olmak üzere 700 milyon Türk lirası bütçe talebinde bulunulduğu yer almakta olduğunu hatırlattı.

Diyanet İşleri Başkanlığı yalnızca 2015 yılında 5 milyar 700 milyon Türk lirası gibi bir bütçe almış ve bu bütçenin 11 Bakanlık bütçesinden fazla olduğu kamuoyunda epey tartışıldığını ifade eden Aydoğan, Başbakanlığa bağlı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sorumlulukları ve yapmakla mesul olduğu işlerden dolayı değil de yalnızca bütçesinin 11 bakanlıktan fazla olmasından kaynaklı olarak gündeme gelmesi ise düşündürücü olduğunu ifade ederek sonu önergesini Meclis'e sundu. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, TBMM'ye sunulan soru önergesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun şu soruların cevaplanmasını istedi:

"Başbakanlığınıza bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığı'na 2015 yılında ayrılan bütçenin yüzde kaçı personel giderlerine harcanmıştır?
Başbakanlığınıza bağlı olan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak yurt içi ve yurt dışında görev yapan personel sayısı nedir?
Yurtdışında görev yapan personelin ülkelere dağılımı nedir?
2015 yılının ilk 6 ayında dernek ve vakıflar aracılığıyla hayırsever yurttaşlar tarafından camilere yapılan yardım miktarı ne kadar olmuştur?
2015 yılına ait bütçeden camilere ayrılan oran ne kadar olmuştur?
2015 yılı bütçesinden Diyanet TV'ye ayrılan miktar ne kadar olmuştur?
Bütçe ayrılmamış ise Diyanet TV başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında ücretsiz dağıtılan süreli, basılı, sesli ve görüntülü yayının finansmanı nasıl sağlanmıştır?
Belediyelerin, valiliklerin camilere, mescitlere yönelik hizmet desteği olmuş mudur?
Olmuş ise bu "hizmetlerin" 2015 yılının ilk 6 ayını kapsamak üzere miktarı nedir?"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Diyanet İşleri Başkanlığı Nursel Aydoğan Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title