Haberler

HDP'li Atalan, Batmanda Çekmeyen 3G Şebekesi İçin Soru Önergesi Verdi

Güncelleme:

HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, son zamanlarda yaşanan mobil internet hizmeti 3G için, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına soru önergesi verdi.

Atalan sordu: 3-G niye yok?

HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Batman ve bazı illerde olmayan mobil internet şebekesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'e soru önergesi verdi.

Batmanda 3-G'nin olmamasını soran Atalan, cep telefonu olan ve internet parası ödeyen herkese haksızlık yapıldığını belirtti.

Atalan, "Batman'da 3G internet erişiminde gecikme ve engellemeler yaşanmaktadır. 15 Temmuz 2015 tarihinde başlayan ve yurttaşların iletişim haklarından biri olan elektronik haberleşmedeki aksama, gecikme ve engellemeler halen devam etmektedir. Batman başta olmak üzere tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde son zamanlarda daha da sıklaşan bu kesinti ve engellemelerle ilgili olarak yurttaşların GSM operatörleriyle yaptıkları görüşmelerde aldıkları cevap, bu engellemelerin GSM şirketleri tarafından kaynaklanmadığı ve bu durumla ilgili ayrıntılı bilgi verilemeyeceğidir. Söz konusu engelleme, AİHS'nin 8'inci, Anayasa'nın 22'nci ve TCK'nın 124'üncü maddesine göre de hak ihlalidir" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Feridun Bilgin Ali Atalan Batman Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

bizde yedik:

Sanki gecikme ve engelleme sorunu tek o memlekette var, batida hepimiz yasiyoruz o sorunu, dogu''ya özgü bir sorun degil yani. Ayrica, bence hak hukuk konusunu hic acmayin, en fazla hakkini yediginiz, yasamlarini engellediginiz Sehitlerimiz''i unutmayin lütfen, bi de hak''tan bahsediyolar ya, baglanti kuramiyoruz dagdakilerle demiyorda. .

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title