Haberler

HDP'li Ata, Mahir Olayını Bakana Sordu

Güncelleme:

HDP Milletvekili Ayla Akat Ata, Antalya'nın Kaş ilçesinde otelde çalışan Mahir Çetin ve Vedat Çetin'in 20-30 kişilik grubun saldırısına uğramasını Meclis'e taşıdı.

HDP Milletvekili Ayla Akat Ata, son dönemlerde artan saldırılara dikkat çekerek, "Nefret suçlarıyla etkin bir mücadele ve ırkçılığı yok etmeye yönelik kapsamlı politikaların acil olarak yürürlüğe girmesinin önemine işaret etmektedir" dedi. HDP'li Ata, İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Antalya'nın Kaş ilçesinde bir otelde çalışan Mahir Çetin ve Vedat Çetin 3 Eylül akşamı 20-30 kişilik ırkçı bir grubun saldırısına uğradığını belirtti.

Saldırganların gençlere 'Pis Kürtler' diye bağırarak onları darp ettiğini vurgulayan Ata, 'Vedat Çetin'in yaralanarak olay yerinde bayıldığı, Mahir Çetin'in ise aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçirerek hayatını kaybettiği bilgisi kamuoyuna yansımıştır. 20 yaşındaki Mahir Çetin'in ölümüne sebep olan saldırıdan dolayı yalnızca bir kişinin tutuklanmış olması, ırkçı saldırıların arkasındaki örgütlü gücün üstünü örtme tehlikesi barındırmaktadır. Bu türden ırkçı saldırıların failleri cezasız bırakıldıkça nefret suçlarının arttığı bilenen bir gerçektir. Mahir Çetin'in katledilişinden sonraki birkaç gün içinde Ankara'da İ.C.'nin yaşadığı mahalleden kovulmak istenmesi ve başından silahla vurulması ile Bodrum'da bir otelde çalışan E.B.'nin 'Kürtçe müzik dinlediği' gerekçesiyle işten çıkarılması nefret suçlarıyla etkin bir mücadele ve ırkçılığı yok etmeye yönelik kapsamlı politikaların acil olarak yürürlüğe girmesinin önemine işaret etmektedir" dedi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Efkan Ala Antalya Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title