Haberler

HDP'li Aslan: Türkiye Şuan Darbeyi Yaşıyor

Güncelleme:

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, şuan Türkiye'de insanların büyük kısmına darbe uygulandığını iddia etti.

Aslan, eğitimcilere destek verdi

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, açığa alınan öğretmenler yüzünden 1 Milyon öğrencinin öğretmensiz kaldığını belirtti.

Aslan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz'un darbe girişimi olmadığını, 'Türkiye'nin şu anda darbeyi yaşadığını' savundu.

"12 Eylül'de 3 bin 800 öğretmenin açığa alındı. Gerçekleşmediğini söyledikleri 15 Temmuz'dan sonra 40 bin öğretmen görevden alındı" ifadesini kullanan Aslan, eğer darbe girişimi bir lütufsa, bu lütufa uygun davranılması gerektiğini söyledi. Kanun Hükmünde Kararnamelere eleştiriler getiren Aslan, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşme yaptıklarını, hukuksuzlukların bir önce giderilmesini istediklerini aktardı. Aslan, "Bu gidiş, gidiş değil. 40 bin öğretmen görevden alındı. 60 bin öğretmen açığı vardı, açık 100 bine çıktı. 1 milyon öğrenci öğretmensiz okula gidip geliyor. Velilere ve öğrenciler bu durumdan çok rahatsız" diye konuştu. Kayyum atamalarını da eleştiren Aslan, kayyum atamaları ve dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla 'Kürtlerin seçme ve seçilme hakkının elinden alındığını' öne sürdü.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title