Haberler

Hdp'li Aslan'dan Erdoğan'a: Suriye'ye Girmeyi Konuşacağına Uygur Türkleri'ne Sahip Çık

Hdp Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, "Sayın Cumhurbaşkanı'ndan talebimiz; Suriye'ye girmeyi konuşurken, Rojava'ya girmeyi konuşacağına, hazırlık yapacağına bir zahmet Doğu Türkistan'daki Müslüman Uygur Türk kardeşlerimize sahip çıksa, yardım elini uzatsa, çok daha makbule geçecektir" dedi.

HDP'li Aslan, yaptığı konuşmada, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Mardin'in Midyat İlçesi'ni ziyareti sırasında yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Arınç'ın ziyaretini "Kaybedelimiş kaleyi tura çıktılar" diye değerlendiren HDP'li Aslan, "Sayın Bülent Arınç milletvekilliğinden emekliliğe ayrılınca artık gezmeye başladı. Büyük ihtimalle yakında kitap da yazar. Yani milletvekiliyken onu pek göremedik ama, şuanda, şu sıralar Midyat'ta, kaybedilmiş kaleye tura çıkmışlar. Ondan öncesinde sayın Cumhurbaşkanı gelmişti. Keşke bunlar seçimlerden önce gelseydi ve halkımıza hizmet yapsaydılar. Böyle gazoz kapağı açılışı değil de, gerçekten hizmetleriyle Midyatımız'a, Mardinimiz'e katkıda bulunsalardı" dedi.

HODRİ MEYDAN NARALARINIZIN CEVABINI ALDINIZ

Arınç'ın Midyat'ta erken seçim ile ilgili konuşmalarına atıfta bulunan HDP'li Aslan, "Talihsiz açıklamalarına şahitlik ettik. Diyor ki 'Erken seçime gidelim, hodri meydan'. Sayın Bülent Arınç, biz seçimlerden daha dün çıktık. 'Hodri meydan' naralarınızın cevabını aldınız. Şu anda hükümetten düştünüz. Yenilen pehlivan güreşe doymaz' misali halkın bütçesini, insanlarımızın bütçesini, yetimin, yoksulun, memurun, emekçinin, işçinin bütçesini siz seçim ödeneği ile harcıyorsunuz ve sırf bir iki milletvekili fazladan kazanmak için, sırf iktidara gelmek için halkımızı ekonomik olarak sömürüyorsunuz. Bunun bir hesabı olmalı, bir vicdani muhasebesi olmalı. Allah'tan korkmak lazım. Sadece 2015 yılı seçimleri için siyasi partilere ödenen para miktarı 538 trilyon eski parayla" diye konuştu.

HALKIMIZ SEÇİLMİŞE HESAP SORABİLMELİDİR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan hizmet talebinde bulunan Midyat mahalle muhtarlarını tebrik ettiğini aktaran Aslan, "Muhtarları tebrik ediyorum. Sayın Bülent Arınç'a sordular, hizmet istediler, tepkilerini ortaya koydular. Ben bu anlamda da halkımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Halkımız seçilmişe hesap sorabilmelidir ve sormalıdır, iktidara sormalıdır. İktidar bilsin ki, hükümetler bilsin ki, bizler dahil olmak üzere vekiller bilsin ki; halkımız bu işlerin takipçisidir. Halkımız bizleri hizmet etmek için o makama uygun görmüştür, layık görmüştür. Bizim üzerimize düşen canla, başla çalışmaktır, halkın ihtiyaçlarını gidermektir. Böyle gelip gövde gösterisi yapmak değil" diye konuştu.

SURİYE'YE GİRMEYİ KONUŞACAĞINA UYGUR TÜRKÜ'NE SAHİP ÇIK

Çin işgali altında bulunan Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyanın diğer bölgelerinde yapılan zulüm ve baskıları kınadığını ileten HDP'li Aslan, şöyle konuştu:

"Uygur Özerk Bölgesi Çin'in en büyük idari bölgesidir. Çin'in burada uyguladığı şiddet, baskı, zulüm 21'inci Yüzyıl'ın yüzkarasıdır. Biz bu Ramazan'da Müslüman Uygur Türk kardeşlerimize yapılan bu zulmü şiddetle kınarken, dünyanın her neresinde olursa olsun, insanlara inançlarından dolayı, dillerinden, renklerinden ve diğer kimliklerinden dolayı yapılan zulümleri kınıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'ndan talebimiz; Suriye'ye girmeyi konuşurken, Rojava'ya girmeyi konuşacağına, hazırlık yapacağına bir zahmet Doğu Türkistan'daki Müslüman Uygur Türk kardeşlerimize sahip çıksa, yardım elini uzatsa, çok daha makbule geçecektir. Hem Türkiye kamuoyu, hem Türki Cumhuriyetler, hem de dünya kamuoyu bu anlamda onun arkasında duracaktır, onu alkışlayacaktır." - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Mehmet Ali Aslan Suriye Uygur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (2)

fatih:

Buradan ahkam keseceğine sende kobaniye git marş marş

3
0
yanıtYanıtla
Abdullah acar:

Mehmet Ali Aslan bey yerinde konuştu.katılıyorum

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title