Haberler

Hdp'li Adaylardan Sağduyu Çağrısı

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde HDP’nin seçim aracına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce açılan ateş sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili HDP Bingöl adaylarından sağduyu çağrısı yapıldı.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde HDP'nin seçim aracına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce açılan ateş sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili HDP Bingöl adaylarından sağduyu çağrısı yapıldı.

Dün akşam saatlerinde seçim çalışmalarının ardından ilçe merkezinden Yorgançayır köyündeki ikametgahına giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hamdullah Öğe'nin cenazesi Malatya'da yapılan otopsinin ardından ilçe merkezine getirildiği ve bugün kendi köyünde toprağa verileceği öğrenildi. Olayın duyulmasının ardından ilçeye giden partililer adına açıklamada bulunan HDP Bingöl Milletvekili adayları Hişyar Özsoy, Serhat Gümüş ve Sevgi Örüç, olayın provokatif bir olay olduğunu vurgulayarak, "Bu seçim sürecine yönelik provokatif bir eylemdir. Halkımıza sakin olmasını, provokasyona gelmemesini özellikle belirtiyoruz. Bizi farklı kesimlerle çatıştırmak isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz. Ağrı'daki yapılmak istenen neyse, Karlıova'da da yapılmak istenen odur. Bu barışa sıkılmış bir kurşundur. Biz her şeye rağmen daha güçlü bir şekilde barış diyeceğiz. Barış için mücadele etmeye devam edeceğiz. Halkımızı sağduyuya davet ediyoruz" dedi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Karlıova Malatya Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title