Haberler

HDP'li Adaylar Tempo Yükselti

Güncelleme:

Seçim çalışmalarına devam eden HDP'li milletvekili adayları, seçimlere kısa süre kala tempoları arttırdılar.

Diyarbakır'da ise HDP kadın milletvekili adayları Çağlar Demirel ve Sibel Yiğitalp, Bismil ilçesinde kadınlarla bir araya geldi. Buluşmaya, Bismil Belediyesi Eşbaşkanı Cemile Eminoğlu, YNK Kadın Örgütleme çalışanı Peyrez Ömer ile KJA üyeleri ve onlarca ilçe sakini kadın katıldı.

Adaylardan Çağlar Demirel, buluşmada seslendiği kadınlara kalıcı barışın sağlanması için yapılacak seçimlerin önemini anlattı. Tüm kadınlardan örgütlü mücadelesini daha da yükseltmesini isteyen Demirel, kadın özgürleşmeden toplum özgürleşmeyeceğini söyledi. Ardından kadınlar söz alarak, adaylara taleplerini iletti. Saatlerce süren söyleşinin ardından kadınlar çalınan müzikler eşliğinde halaylar çekti.

Milletvekili adayları Çağlar Demirel ve Sibelyiğitalp, buradaki programların ardından kentin bir diğer kadın milletvekili adayı olan Feleknas Uca'nın da kendilerine katılımı ile gittikleri Silvan ilçesinde, sokak ve parklarda oturan kadınlar ile sohbet edip, sorunlarını ve önerilerini dinleyerek sürdürdü. Kaniya Navin Parkı'na da giden adaylar, burada piknik yapan ailelerle bir araya geldi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Çağlar Demirel Sibel Yiğitalp Diyarbakır Bismil Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title