Haberler

Hdp'li Adaylar Semt Pazarını Gezdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana milletvekili adayları Adana’nın Ceyhan ilçesinde partililerle buluştuktan sonra pazar esnafını gezdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana milletvekili adayları Adana'nın Ceyhan ilçesinde partililerle buluştuktan sonra pazar esnafını gezdi.

7 Haziran seçimlerinin ülkenin geleceği açıcısından önemine vurgu yapan HDP İlçe Başkanı Tahir Özdemir, "Ülkeye barış ve demokrasinin gelmesini istiyorsak, parti olarak seçimlerde çok sıkı çalışmalıyız. Bizim barajı aşmamızı engellemeye çalışıyorlar, çalışacaklar da. Ülkeye barışı ve demokrasiyi getirmek için 7 Haziran seçimleri ülke demokrasisi için tarihi bir gün olacak" dedi.

"HDP BARAJI YIKACAK"

Parti olarak seçim çalışmalarının ülkenin her bölgesinde tüm engellemelere rağmen devam ettiğini belirten HDP Adana 1. sıra Milletvekili Adayı Dr. Rıdvan Turan, "Pek çok engellemeler pek çok sıkıntılarla karsı karşıyayız. HDP'nin barajı aşmamasında hiç hoşlanmayan bir siyasi parti var. HDP olarak barajı aşar parlamentoya 4. parti olarak girersek AKP çok ciddi bir güç kaybına uğrayacaktır. Buradaki temel problem 13 senedir girdiği 9 seçimden basarıyla çıkmış, bu anlamda sandıkta teveccüh görmüş ama Türkiye'nin temel sorunlarını hiçbir şekilde çözememiş ve 13 yılda ülkenin temel sorunlarının çok ciddi bir hale geldiği bir Türkiye tablosuyla karşı karşıyayız. AK Parti hükümeti yıllardır Kürt meselesini çözeceğim dediği halde bu konuda adım atmaması ve seçim sürecinde yaşanan Ağrı Provokasyonu'ndan medet umar hale geldi. Toplum muazzam biçimde kutuplaştırılmış durumda. Erdoğan'ın ve partisinin amacı, toplumu kutuplara ayırarak, toplumsal dayanışmayı zayıflatmak ve kendi diktatörlüğünü devam ettirmek. AKP'nin bu oyununu HDP'nin bozduğu için ve partimizin yükselişi birilerini tedirgin etti. Her türlü seçim oyunlarına rağmen HDP barajı aşmakla kalmayıp, 7 Haziranda barajı yıkacaktır" dedi.

BEŞTAŞ'DAN BAYKAL'A YANIT

Deniz Baykal'ın dün biz Kızılay değiliz kimseye yardım edemeyiz diyerek talihsiz bir konuşma yaptığını partililerine hatırlatan HDP Adana 2. Sıra Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş, " Biz kimseden yardım istemiyoruz, yardım dilenmiyoruz. Ayrıca bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tam da bu sebeple ana muhalefet partisi olma özelliğini koruyor. Şunu çok iyi biliyoruz ki Türkiye'de her yerde CHP'ye oy verenlerde şöyle bir sözü, düşünceyi çok sık duyarız, "CHP gerçekten muhalefet yapamıyor, projeleri dahi yok" diyerek iktidar partisine karşı üzülerek başka bir seçeneği olmadıkları için CHP'ye oy veriyorlar. Bugün CHP ile birlikte ana muhalefet partisi olarak fiilen görev yapan siyaset yapan ve Türkiye halkına umut vadeden bir parti var, oda HDP."

"ALTERNATİF HDP"

Beştaş, "HDP gerçek anlamda demokrat haktan ve özgürlükten yana Türkiye'nin bütün taşları için özgürlük ve eşitlik isteyen gerçek demokrasiye taşıyacak olan bir parti konumunda. Bir ana muhalefet partisinin eski genel başkanı ve Türkiye siyasetinde çok bilinen bir isminin bu beyanı aslında, kendi stratejilerini, düşüncelerini ve siyasetlerini çok açık şekilde ortaya koyuyor. CHP'nin iktidar olma gibi bir niyeti yok. Onların gerçekten halka seçenek sunmak, AKP'ye alternatif olmak, Türkiye vatandaşlarını aydınlığa çıkarmak, özgür yarınlar yaratmak, yeni anayasa yapmak gibi bir projeleri yok ki bugün bize yönelik 'biz yardım kuruluşu değiliz' diyor. İnsanlar özgür iradeleriyle sandığa giderler. Doğru, CHP Kızılay değil ama bugüne kadar Kızılay gibi oy aldı, nedeni seçeneksizlikten. Türkiye'nin geleceği için barajı aşmamız şart" dedi.

PAZARCILARI ZİYARET ETTİLER

Parti teşkilatındaki toplantının ardından HDP' Adana İl Başkanı Hüseyin Yıldız, İlçe Başkanı Tahir Özdemir, Adana Milletvekili Adayları Rıdvan Turan, Meral Danış Beştaş, Hatice Kavran, Barış Karabıyık, Reşit Ertaş, Kader Duman ve çok sayıda partilinin katılımıyla Cuma Pazarını gezerek pazarcılar ve vatandaşlarla sohbet edip, sorunlarını dinlediler. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kızılay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title