Haberler

Hdp'li Aday'dan Demokratik Anayasa Talebi

HDP Gaziantep milletvekili adayı Osman Demirci, “Bu anayasaya mahkum değiliz” dedi.

HDP Gaziantep milletvekili adayı Osman Demirci, "Bu anayasaya mahkum değiliz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Şehitkamil ilçesi Kocatepe Mahallesi'ndeki pazar yerinde düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan kalabalık uzun süre müzik eşliğinde halay çekti. HDP Gaziantep milletvekili adayı Osman Demirci, seçim çalışmaları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Her açılışımız, her aday tanıtım toplantımız adeta miting, şölen havasında geçiyor. 7 Haziran öncesi yaptığımız seçim çalışmaları ile kıyasladığımızda daha büyük bir ilgiyle karşılaştığımızı görmek, bizleri mutlu ediyor" diye konuştu.

"ANAYASA, DOĞAYI DA KORUMALI"

Türkiye'nin acilen demokratik bir anayasaya sahip olması gerektiğini belirten HDP Gaziantep Milletvekili Adayı Osman Demirci, anayasanın doğayı bile koruması gerektiğini savundu. Demirci, "Bütün tarihsel sürece damgasını vuran 'tek millet-tek mezhep' anlayışı hala hüküm sürüyor. Bizler, Türkiye halkları olarak, inançları, dilleri, farklılıkları yok sayan, doğanın yağmalanmasına izin eren bir darbe anayasasına mahkum değiliz" şeklinde konuştu.

Demirci, ülkenin toplumsal sözleşmeye ihtiyacı bulunduğunu ve bunun da ertelenemeyeceğini ifade etti. Demirci, "HDP, Türkiye'nin çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançlı, çok dilli yapısına uygun yeni bir 'toplumsal sözleşme' ihtiyacını ertelenemez temel bir politik görev olarak kabul etmektedir. HDP, eşitlikçi, cinsiyet özgürlükçü, sosyal, ekolojik ve demokratik bir anayasayı yapmak için tüm gücüyle çalışacaktır. HDP'nin öngördüğü anayasa; eşit yurttaşlık temelinde din, inanç ve vicdan özgürlüğü ile ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel, bütün temel hak ve özgürlükleri güvenceye kavuşturan, ekolojik, doğal varlıkların ve hayvanların korunmasını esas alan bir anayasa olacak" dedi.

HDP'nin başkanlık sistemine açıkça karşı olduğunu da hatırlatan Demirci, HDP'nin anayasa taslağında ise barış hakkı, hakikat hakkı, sendika kurma hakkı, grev ve toplu sözleşme hakkı, sosyal güvenlik hakkı, temel gelir hakkı, konut hakkı, engelli hakları, temiz suya ve yeterli gıdaya erişim hakkı, vicdani red hakkı, kültürel kimlik hakkı, anadilini kullanma hakkı, eğitim ve öğrenim hakkı, bilgi edinme hakkı, adil yargılanma hakkı, çocuk hakları, yaşlı hakları, hayvan hakları ile düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü, basın özgürlüğünü garanti altına alan hükümlerin yer alacağını sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Osman Demirci Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title