Haberler

Hdp Kocaeli İl Başkanlığı'ndan Parti Binasına Saldırıya Tepki

İzmit'te düzenlenen terörü protesto yürüyüşü sırasında, kalabalığın arasından bir grubun taş, sopa ve pet şişe fırlattığı HDP Kocaeli İl Örgütü adına yapılan açıklamada saldırı kınandı.

İzmit'te düzenlenen terörü protesto yürüyüşü sırasında, kalabalığın arasından bir grubun taş, sopa ve pet şişe fırlattığı HDP Kocaeli İl Örgütü adına yapılan açıklamada saldırı kınandı. HDP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Aygün saldırı arkasındaki sorumluun iktidar partisi olduğunu ileri sürdü.

HDP Kocaeli İl Başkanlığında yapılan açıklamaya HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, Parti Meclis üyesi Hatip Çaplık, Parti il başkanı Mehmet Aygün ve partililer katıldı. HDP'ye yönelik saldırıyı kınadıklarını belirten İl Başkanı Aygün şöyle devam etti:

"Dün akşam saatlerinde Kocaeli İl Örgütü binamıza gerici ve milliyetçi bir grup tarafından saldırı düzenlenmiş. Yan binadan parti il binamızın camları kırılmış, partimizin hakkıda ağır hakaret ve küfür ifade eden sloganlar atılmış, ardından itfaiye vinçleri getirilerek polis denetiminde parti bayraklarımız itfaiyenin resmi görevlileri tarafından hukuksuz biçimde indirilmiştir. Flamalarımızın indirilmesi ise demokrasi adına bir skandaldır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkan olamadığı için  Türkiye'de oyunların tezgahlandığını öne süren HDP Milletvekili Ali Haydar Konca ise  "7 Haziran seçimlerinin ardından kıyamet koptu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık hayali suya düşünce Türkiye'de 1000 oyun tezgahlandı. Bu durumu kamuoyunun birbirine sorması gerekir. Dünk yapılanları kınıyoruz. Bütün parti bayrakları asılıyken bizim parti bayrağımız neden indiriliyor? Bu bayraklar yargı kararı bile olmadan idare indirebiliyorsa o zaman yeniden yapılacak seçim güvenliği için kaygılarımız var. Biz barış istiyoruz." - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Mehmet Aygün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title