Haberler

Hdp İzmir İl Kongresi

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin kürsü dokunulmazlığının kalmasını istediklerini belirterek, "Yani bizim konuşmalarımıza yargı müdahale etmesin.

HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin kürsü dokunulmazlığının kalmasını istediklerini belirterek, "Yani bizim konuşmalarımıza yargı müdahale etmesin. Siyasetçinin elindeki tek güç, sözüdür. Bunu da yapamayacaksak siyaset yapmanın bir anlamı yok." dedi.

HDP İzmir İl eş başkanları Dilek Aykan ve Cavit Uğur'un haklarında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmaları nedeniyle, yeni il eş başkanlarının seçimi için düzenlenen olağanüstü kongre, Tepekule Kongre ve Sergi Salonu'nda yapıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Demirtaş, HDP'den çok şey beklenilen bir dönemde kongreyi gerçekleştirdiklerini, kendini yenileme, sorgulama, eksikleri tamamlama anlamında bunu fırsat olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Ülkenin ve halkın ortak çıkarları için mücadeleyi sürdürdüklerini savunan Demirtaş, "Biz ne emperyalizmin ne de bölgesel gericiliğin dümen suyunda değiliz. Bu ülkede ayrım gözetmeksizin, her yurttaş ve halk eşit ve özgür yaşasın diye mücadele veriyoruz. Direnen tek güç biz kaldık, geri kalanların ya kolu ya kanadı kırıldı ya da dişleri çekildi." ifadesini kullandı.

"Kürsü dokunulmazlığı kalsın"

Ak Parti'nin HDP'yi durdurmaya çalıştığını öne süren Demirtaş, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusuna değinerek şöyle devam etti:

"Bizim dokunulmazlıklar konusundaki tutumumuz ve tavrımız diğer üç partiye kıyasla en ilkeli, en ahlaklı tutumdur. Seçim beyannamemizde ne varsa, orada söylediğimiz şekilde dokunulmazlık konusunda teklifimizi sunmuş durumdayız. Diğer üç parti seçimde ne demişse şu anda tersini yapıyorlar. Biz teklifimizde ısrarcıyız; dokunulmazlıklar kalksın... Nasıl ' Kürsü dokunulmazlığı kalsın. Yani bizim konuşmalarımıza yargı müdahale etmesin. Siyasetçinin elindeki tek güç, sözüdür. Bunu da yapamayacaksak siyaset yapmanın bir anlamı yok. Bunu elimizden alamazsınız. Evet bu kalsın. Bizimki de kalsın, sizinki de kalsın. Bir de milletvekillerinin tutuklanmaması lazım, bu doğru bir şey değil. Sadece bizim vekilimiz değil, AKP, CHP, MHP'nin vekili de görev sırasında tutuklanmamalı. Bunun da bir güvencesi olmalı. Bunun dışında kimsenin dokunulmazlığı olmasın. Trafikte benim senden nasıl üstünlüğüm olabilir ki 'doksanla gidebilirsin' diyor milletvekili 290'la gidebiliyor. Böyle dokunulmazlık mı olur' Sen herhangi birini yaralar isen anında gözaltına alınıp yargı karşısına çıkarılırsın. Bana dokunamazlar, yok böyle bir şey. İstemiyoruz böyle bir dokunulmazlık."

Demirtaş, yaklaşan 1 Mayıs kutlamalarında, HDP'lilerin alanlarda barış isteyeceğini sözlerine ekledi.

Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan, HDP İzmir milletvekilleri Müslüm Doğan, Ertuğrul Kürkcü, bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri ile partililerin katıldığı kongrede, Gülay Bilici ile Muhafiz Güleryüz, HDP İzmir Eş Başkanlığına seçildi.

Kaynak: AA / Politika

Selahattin Demirtaş AK Parti İzmir Politika Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title