Haberler

Hdp İzmir İl Başkanı: Sandık İçin İnsan Hayatını Feda Etmeyiz

Hdp İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, ülkede gerginlik ve çatışmanın tırmandırıldığını, İzmir'de Kürtlerin yaşadığı yerlerin polis ablukası altına alındığını ileri sürdü.

Hdp İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, ülkede gerginlik ve çatışmanın tırmandırıldığını, İzmir'de Kürtlerin yaşadığı yerlerin polis ablukası altına alındığını ileri sürdü. Uğur, sandık için insan hayatını feda etmeyeceklerini söyledi.

Şiddete karşı barışı savunduklarını söyleyen Cavit Uğur, " Buca'da bir toplantıya katılıyorum. 12 kişi var, 35 de sivil polis. Kürt mahallelerinde polis baskısından vatandaş evine giremiyor. Seçim başarımızı hazmedemeyenler siyasi faaliyet alanımızı daraltmak istiyorlar" diye konuştu. Cavit Uğur, gözaltına alınanlardan 60 kişinin delil bağlantısı olmadan tutuklandığını ileri sürdü.

7 Haziran seçim sonucunun, 12 yıllık AKP hükümetinin uygulamalarına karşı refleks olduğunu ileri süren Uğur, "Şiddet içeren eylemlerle partimiz arasında organik ilişki söz konusu olamaz. Ellerin tetikten çekilmesini istiyoruz. Ayrıca bu yol denenmiştir ve bir sonuç alınamamıştır. Bu nedenle demokratik çözümde ısrarcı olmalıyız" dedi.

HDP İl Başkanı Uğur, hükümetin Dolmabahçe mutabakatı, İmralı ve Kandil görüşmelerini yok saydığını da belirterek, "HDP'nin oyu düşmüyor. Ancak bizim oyumuz değil, insan kanı ve anaların gözyaşı önemlidir. Sandık için insanların hayatlarını feda etmeyiz. Bu şiddet sarmalının ortasında sükunet içinde barışta ısrar edeceğiz" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi İzmir Buca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title