Haberler

Hdp İstanbul Milletvekili Kerestecioğlu Açıklaması

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "O yollar çakıl taşlarından, hatta iri iri taşlar şu anda var. Onlardan temizlenip daha sonra halkın özgür iradesiyle düşüncelerimizi ifade edebildiğimiz zaman yapılabilecek bir şeydir" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "O yollar çakıl taşlarından, hatta iri iri taşlar şu anda var. Onlardan temizlenip daha sonra halkın özgür iradesiyle düşüncelerimizi ifade edebildiğimiz zaman yapılabilecek bir şeydir" dedi.

Kerestecioğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, siyasetçi kadınlara yönelik ciddi cinsiyetçi söylemlerin olduğunu bildirdi.

Kerestecioğlu, "Bu sözleri sarf edenler herhangi birileri değiller. Kamu yetkilileri, siyasetçiler, gazetelerde sayfa sayfa yazı yazanlar adeta öldürülen, tecavüze uğrayan kadınlardan hesap soruyorlar. Vahdet isimli bir gazetenin yazarlarından Şevket Eygi, 'Hiçbir kadının fahişe kıyafetiyle gezmeye hakkı yoktur' başlığıyla bir yazı yayımladı. Öyle bir durumla karşı karşıyayız ki adeta nefret yarıştırıp tiraj artıranlar, mevki kazananlar, katle bahane arıyorlar" diye konuştu.

"Bahane aramaya lüzum yok, kadın olmak zaten katledilmeye yetiyor" ifadesini kullanan Kerestecioğlu, hiçbir kadının giydiği kıyafet, dolaştığı sokaklar veya bindiği otobüs nedeniyle suçu olmadığını belirtti.

Bir gazetecinin, "Arınç ve Cumhurbaşkanı arasında Dolmabahçe mutabakatı üzerinden yürüyen bir tartışma var. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Kerestecioğlu, "Bunlar siyasetin farklı yansımaları diye düşünüyorum. Her zaman samimi olmak gerekir. İnsanların şeffaf bilgilere erişme, gerçekten nerede ne olduğunu anlama hakkı vardır. Bir zaman beraber aynı yollarda yürüdüler. Şu anda gerçekten bir çelişki var mı bunu ayırt edebilecek durumda değiliz. Eğer varsa, gerçekten haklı olarak eleştiriler varsa bunlar geçmişte AK Parti'de yer almış olan herkesin ciddiyetle çıkıp kamuoyunun karşısında ifade etmesi gerekir" dedi.

Kerestecioğlu, yeni anayasa çalışmalarının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Yeni anayasa yollar temizlenerek, halkın katılımı ile yapılır. Demokratik bir anayasa, gerçekten insanların özgürce düşüncelerini ifade ettiği bir ortamda yapılır. Ben 30 yıl hukukçuluk yaptım. Tek bir kanun maddesini dahi aslında tartışmadan yapmaya hakkınız yoktur. O yollar çakıl taşlarından, hatta iri iri taşlar şu anda var. Onlardan temizlenip daha sonra halkın özgür iradesiyle düşüncelerimizi ifade edebildiğimiz zaman yapılabilecek bir şeydir."

Kaynak: AA / Politika

Filiz Kerestecioğlu Politika Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title