Haberler

Hdp İstanbul Eski Milletvekili, "Cumhurbaşkanına Hakaretten İfade Verdi.

HDP İstanbul eski Milletvekili Turgut Öker, Kahramanmaraş'ta Maraş olaylarının anmasında yaptığı bir konuşmasında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında açılan dava kapsamında talimatla ifade verdi.

HDP İstanbul eski Milletvekili Turgut Öker, Kahramanmaraş'ta Maraş olaylarının anmasında yaptığı bir konuşmasında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle hakkında açılan dava kapsamında talimatla ifade verdi.

"AZ BİLE KULLANDIM"

Anadolu 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki talimat duruşmasına Turgut Öker, avukatları ve yüze yakın izleyici katıldı. Mahkeme hakimi Öker'e Kahramanmaraş 8. Asliye Cesa Mahkemesi tarafından ifadesinin alınabilmesi amacıyla talimat yazıldığını belirterek iddianameyi okudu. Duruşmada savunma yapan Turgut Öker, 19 Aralık 2015 tarihinde Kahramanmaraş'ta Maraş olaylarının 37. yılı dolayısıyla açıklama yaptığını belirterek, "Maraş olaylarının ardından orada yaşayan Aleviler evini yurdunu terkedip göçetmek zorunda kalmışlardır. Bu olaydan 30 yıl sonra Maraş'a gidebilme imkanına sahip olabildiler. Anmamıza saldırılarak en masun insanlara bile müdahale edilmiştir. Bu bizim en masum hakkımızdır. İddianamede belirtilen konuşma bu atmosferde gerçekleşmiştir. Söz konusu sözleri bu atmosferde kullandım. Az bile kullandım" dedi.

"CUMHURBAŞKANI'NIN ŞAHSINA KARŞI SUÇ İŞLEME KASTI YOK"

Öker'in avukatlarından Nebahat Bektaş ise ağır tahrik altında sözlerin söylendiğini ifade ederek, "Beyanları eleştiri kapsamında kalmıştır. Müvekkilimin Cumhurbaşkanı'nın şahsına karşı bir suç işleme kastı yoktur. Tarihsel bir anlatım ve inancın dilini kullanmıştır. Beraatına karar verilmesini talep ediyoruz" şeklinde konuştu. Mahkeme hakimi Öker'in talimatla alınan ifadesinin, ilgili mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

İDDİANAMEDEN

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Öker'in 19 Aralık 2015'te Maraş olaylarının 37. yıl dönümü dolayısıyla Erenler Kültür Derneği ve Cemevi inşaatı önünde Alevi dernekleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlardan oluşan gruba bir konuşma yaptığı belirtildi. Öker'in söz konusu konuşmasında Cumhurbaşkanı'na yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığı anlatılan iddianamede, Öker hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

"ALEVİLERİN SESİNİ KESMEYE YÖNELİK"

Dava sonrası adliye bahçesinde açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Muhittin Yıldız Kahramanmaraş olaylarının sorumlularının bulunması için olay tarihinde çağrı yapıldığını belirterek, "Konuşmacılar içinde bulunan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker'in yaptığı konuşma nedeniyle Cumhurbaşkanı tarafından hakaret davası açılmıştır. Maraş'ta konuşan, Öker hakkında açılan davayı biz Alevilerin sesini kesmeye yönelik bir girişim olarak görmekteyiz" dedi.

"DİRENMEK BİZİM ASLİ GÖREVİMİZ"

Öker ise davaya destek için gelen herkese teşekkür ettiğini ifade ederek, "İçerdeki yargılama bizim için hiçbir şey ifade etmiyor. Çünkü bizim ecdatlarımız tarih boyunca bu zihniyeti temsil edenler karşısında bedenlerini verdiler ama asla teslim olmadılar. Benim en mutlu olduğum gösterge bugün Avrupa'nın bütün federasyon başkanlarının burada olması. Bizim özlem duyduğumuz bu birlik hangi koşul altında olursa olsun yolumuza, inancımıza sahip çıkmak ve bizi yok edenler karşısında yiğitçe direnmek bizim asli görevimiz" diye konuştu.

Davaya Alevi Bektaşi Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu temsilcileri ile ÖDP Genel Başkanı Alper Taş da destek verdi. Grup "Direne direne kazanacağız" ve "Aleviyiz haklıyız kazanacağız" şeklinde sloganlar atarak adliyeden ayrıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Turgut Öker İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title