Haberler

Hdp Heyeti Irak'ta

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki heyet, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) genel merkezini ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve beraberindeki heyet, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) genel merkezini ziyaret etti.

Yüksekdağ ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Kamuran Yüksek ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'den oluşan heyeti, KYB Siyasi Büro Sorumlusu Mele Bahtiyar karşıladı.

Figen Yüksekdağ, gazetecilere yaptığı açıklamada Türkiye'de yaşanan sorunların çözümü için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki siyasi partilerle görüşeceklerini söyledi. Mele Bahtiyar ise Türkiye'de çözümün barıştan geçtiğine inandıklarını belirtti. HDP'nin Türkiye'deki geçici hükümette yer almasını istediklerini hatırlatan Bahtiyar, "Bu yüzden bu geçici hükümeti oluşturan partinin (AK Parti) kongresine katılmakta bir sakınca görmedik" dedi.

HDP heyeti ile KYB'li yetkililer daha sonra basına kapalı toplantıya geçti.

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Türkiye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title